ناسا اخیرا از دانشمندان درخواست کرده است تا به این سازمان در تهیه نقشه صخرههای مرجانی جهان کمک کنند.
ناسا اخیرا از دانشمندان درخواست کرده است تا به این سازمان در تهیه نقشه صخرههای مرجانی جهان کمک کنند.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) و به نقل از گیزمگ، ناسا از دانشمندان خواسته است تا به این سازمان در شناسایی و طبقهبندی مرجانهای جهان کمک کنند تا کارشناسان بتوانند بهتر درک کنند که چگونه صخرههای مرجانی در حال تحول هستند و چگونه میتوانند از انها محافظت کند تا آنها از بین نروند.
آبسنگ نواری یا صخرههای مرجانی(Coral reef) از قدیمیترین و غنیترین اجتماع موجودات زنده بر روی زمین هستند. آبسنگهای مرجانی یکی از مهمترین، ظریفترین و متنوعترین اکوسیستمهای آبی است که شکلگیری آن به زمان زیادی نیاز دارد و نقش بسیار مهمی در سلامت محیط زیست و آب و هوای کره زمین دارند. مرجانهایی که صخرههای مرجانی را تشکیل میدهند تنها در شرایط خاصی پرورش مییابد. آنها در آب گرم، شور و تمیز زندگی میکنند. مرجانها همچنین تنها در آبهای کمعمقی که نور خورشید بتواند به آنها برسد زندگی میکنند.
آنچه کاربران نیاز دارند دانلود برنامه "NeMO-Net" که اکنون تنها برای کاربران گوشیهای دارای سیستم عامل آی.او.اس قابل بارگیری است و کاربران گوشیهای دارای سیستم عامل اندروید نیز به زودی قادر به دانلود آن خواهند بود. این برنامه کاربران را به یک تور مجازی اعماق اقیانوسها میبرد و کار کاربران در آنجا شناسایی مرجانهایی است که مشاهده میکنند.
محیطهای زیر آب تولید شده توسط رایانه، مبتنی بر دادههایی است که طی چند سال گذشته توسط "مرکز تحقیقات ایمز"(Ames Research Center) ناسا در کالیفرنیا جمع آوری شده است. این تیم در آنجا از "دوربینهایی با لنز مایع"(fluid-lensing cameras) برای نقشه برداری از اقیانوس با جزئیات بالا استفاده کرده است.
این دوربینها در اصل برای دید زمینی ستارههایی که دچار اعوجاج ناشی از جو نیستند، توسعه داده شده است. همچنین میتوان از این دوربینها برای تهیه نقشه بستر دریا از طریق اعوجاج آب استفاده کرد. این دستگاهها بر روی پهپادها نصب شدهاند تا نقشهبرداری انجام دهند و در نهایت نیز بر روی ماهوارهها نصب میشوند تا عملیات نظارت را انجام دهند.
با این حال هر اندازه که آنها پیشرفته هستند، این دوربینها تمام تصاویر مربوط به مرجانهایی که در زیر اقیانوس هستند را نشان نمیدهند و این همان جایی است که افراد میتوانند به ناسا کمک کنند.
همه چیزهایی که توسط کاربران ارسال میشود توسط ابر رایانه مرکز تحقیقات ایمز پردازش میشود و به آن میآموزد که چگونه انواع مختلف مرجان را براساس دادههای خام تشخیص دهد. بنابراین در نهایت قادر خواهد بود انواع مرجانها را به تنهایی، حتی با دادههای با کیفیت پایین، مشاهده کند. هرچه افراد بیشتری از برنامه NeMO-Net استفاده کنند سیستم هوشمندتر میشود.
انتهای پیام