فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از تشکیل 2 هزار و 880 فقره پرونده تخلفات منابع طبیعی در زمینه های قطع درخت و نهال، کورهای غیرمجاز زغال سنگ و بوته کنی در کشور خبر داد و گفت: تعداد پرونده ها امسال نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، سرهنگ «قاسم سبزعلی» در نشست خبری که روز دوشنبه به مناسبت روز ملی درختکاری و هفته منابع طبیعی برگزار شد، افزود: امسال در بحث ممنوعیت برداشت از جنگل ها و طرح تنفس در سراسر کشور اقدامات گسترده ای انجام شد به طوری که تعداد زیادی از متخلفان قاچاق چوب و زغال سنگ دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.
به گفته وی، تعداد زیادی از این متخلفان مربوط به استان لرستان و دیگر استان های کشور بوده اند.
وی اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون 2 هزار و 300 پرونده تخلف در زمینه قطع درخت و نهال به مراجع قضایی ارایه شده که این میزان در سال 1395 نزدیک 2 هزار و 400 پرونده بوده است.
وی در خصوص پرونده های قاچاق چوب و کوره های زغال سنگ گفت: از ابتدای امسال تاکنون 580 پرونده قضایی مربوط به مالکان کوره های غیرقانونی تولید زغال سنگ تشکیل و به مراجع قانونی ارایه شده که نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
به گفته وی، سال گذشته تعداد پرونده های کوره های غیرمجاز زغال سنگ کشور حدود 720 مورد بوده است.
سبزعلی تصریح کرد: سال گذشته 37 متخلف و امسال 57 نفر متخلف در عرصه های طبیعی قاچاق چوب و کوره های زغال سنگ را دستگیر و تحویل مراجع قضایی داده ایم.
وی با اشاره به اینکه سالانه 15 هزار هکتار از جنگلهای کشور دچار آتشسوزی میشوند، گفت: بیش از 90 درصد این آتشسوزیها توسط عوامل انسانی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه یگان حفاظت سازمان جنگلها و همچنین رصد و پیگیری تخلفات در این حوزه تقویت شده که در نهایت به نفع منافع ملی است، اظهارداشت: برای بهرهگیری از فناوری های نوین، استفاده از دوربینها و سنسورهای جدید نیازمند اعتبارات لازم هستیم.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اضافه کرد: برای سال 97 پیش بینی می شود مبلغ 100 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به این بخش اختصاص یابد تا تجهیزات این سازمان به روز رسانی شود.
به گفته وی، سامانه 1504 سازمان جنگل ها به صورت شبانهروزی فعال است و شهروندان میتوانند هرگونه گزارشی در حوزه تصرفات، تخریب، تغییر کاربری ها، حریق جنگل، قاچاق چوب و چرای بیرویه دام در اراضی ملی را به این شماره اطلاع دهند.
روز 15 اسفندماه در تقویم جلالی روز درختکاری نام دارد و آیین هفته منابع طبیعی از این رو به مدت یک هفته در سراسر کشور برگزار می شود.
اناهای پیام