کد مطلب: 31444
  تاریخ انتشار:  1403/12/14 - 15:04


لزوم مدیریت پایدار فضای سبز شهری با تکیه بر خرد تاریخی و مذهبی ایرانیان

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مدیریت پایدار فضاهای سبز شهری با اتکا به خرد تاریخی و مذهبی ایرانیان در مواجهه با زیست بوم و با تکیه بر شرایط جغرافیایی و کمبود منابع آب موضوعی بسیار مهم برای ما در سازمان حفاظت محیط زیست است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مدیریت پایدار فضاهای سبز شهری با اتکا به خرد تاریخی و مذهبی ایرانیان در مواجهه با زیست بوم و با تکیه بر شرایط جغرافیایی و کمبود منابع آب موضوعی بسیار مهم برای ما در سازمان حفاظت محیط زیست است.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، بعد از ظهر امروز (۱۴ اسفندماه) مراسم روز درختکاری با حضور شینا انصاری - رییس سازمان حفاظت محیط زیست - و سفیران کشورهای ارمنستان، ترکمنستان،ازبکستان، ترکیه، ژاپن، قزاقستان، رومانی و سازمان ملل، رییس برنامه عمران ملل متحد در ایران، رییس دفتر اپتیم، معاون سفیر امارات، معاون سفیر اذربایجان و کاردار نیجریه در باغ ملل پارک پردیسان برگزار شد.

شینا انصاری در این مراسم اظهار کرد: هفته درختکاری در ایران، یکی از مناسبت‌های مهمی است که با هدف توجه هر چه بیشتر به درختان به منزله ریه‌های زندگی، ریشه در آموزه‌های تاریخی و مذهبی این سرزمین دارد. تجربه‌های تاریخی ایرانیان از الفت و نزدیکی میان ایشان و طبیعت حکایت دارد.  

وی اضافه کرد: آنان با آگاهی از ظرفیت‌های اقلیمی سرزمین، به ارزش درخت و رابطه انسان و طبیعت در شهرها پی برده و اتفاقا در این عرصه پیشگام بوده‌اند. واژه «پردیس» که امروزه کاربردی جهانی یافته است، نشان از نزدیکی ایرانیان شهرنشین با درخت و باغ از گذشته‌های دور دارد. اصول و چارچوب حفاظت از باغ‌های قدیمی ایرانی، بیانگر توجه به محدودیت‌های اقلیمی همچنین دربردارنده ارزش‌ها و اعتقادات مذهبی ایرانیان است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: نگاهی به معماری شهرهای قدیمی ایران نشان می دهد که اجداد ما برای تاب‌آوری در اقلیم خشک سرزمین چگونه زیسته‌اند، چگونه از طبیعت آموخته‌اند و با آن سازگار شده‌اند، چطور بی‌آنکه علم اکولوژی بخوانند، محدودیت‌های طبیعی را عالمانه درک کرده و خانه‌هایی ساخته‌اند که امروز به آن‌ها سازه‌های سبز و پایدار اطلاق می‌شود. حضور عناصری چون بادگیر، شوادان، ساباط، بهارخواب، روشندان و... و استفاده از مصالح بوم‌آورد و فضاهای سبز سازگار با اقلیم، بیانگر توجه خاص نیاکان ما به انطباق و سازگاری هرچه بیشتر محدوده‌های سکونتگاهی با مختصات اقلیمی بوده‌است.

انصاری تاکید کرد: آموزه‌های تاریخی پدران‌مان در حفر قنات، ساخت گودال باغچه، استفاده از آب باران همچون احداث آب‌انبار و مهم‌تر از همه طراحی باغ‌های ایرانی، دلالت بر وقوف آنان به ظرفیت‌های اقلیمی و اهمیت رابطه انسان و طبیعت داشت. با همین نگاه هوشمندانه و تعامل‌محور با طبیعت بوده که اجداد ما توانستند شرایط زیستی خود را برغم تمامی محدودیت‌ها و موانع با اقلیم‌های متنوع فلات ایران تطبیق دهند. این همزیستی با طبیعت، شوربختانه در قرن اخیر با تقلید ناآگاهانه از الگوی ساخت و ساز غیربومی، بی‌توجهی به الزامات طبیعی، توسعه بی‌رویه و خارج از ظرفیت محیط زیست، کارکرد حیاتی شهرها را دچار زوال کرده که معضلات بی‌شمار محیط زیستی شهرهای بزرگ کشورمان حاصل این دگردیسی اشتباه بوده است.

وی افزود: امروز می‌دانیم که شهرهای ما با وجود همه محدودیت‌های اقلیمی برای ایجاد تعادل میان محیط‌های مصنوع و طبیعی و ایجاد مکان‌هایی برای برقراری ارتباط میان شهروندان با طبیعت به فضاهای سبز مشجر نیاز دارند. به همین دلیل مدیریت پایدار فضاهای سبز شهری با اتکا به خرد تاریخی و مذهبی ایرانیان در مواجهه با زیست بوم و با تکیه بر شرایط جغرافیایی و کمبود منابع آب موضوعی بسیار مهم برای ما در سازمان حفاظت محیط زیست است. استفاده از گیاهان سازگار با اقلیم و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی برای گسترش فرهنگ درختکاری و مراقبت از فضاهای سبز و به‌خصوص باغات قدیمی از رویکردهای مهم امروز ماست.

انصاری در پایان گفت: امیدوارم درختی که امروز شما در پارک طبیعت پردیسان کاشته‌اید، با مراقبت همکاران من به بار بنشیند، قد بکشد و استوار بماند و  یادگاری زیبا و ماندگار از حضور شما بزرگواران در کشور زیبای ایران باشد.

در ادامه آرمان خورسند - رییس مرکز بین الملل و امور کنوانسیون‌های محیط زیست - نیز ضمن نیز خیر مقدم به مدعوین از شرکت‌ها آن در این مراسم تشکر کرد و گفت: امروز در پارک پردیسان محل سازمان حفاظت محیط زیست جمع شدیم تا به نام کشور و ارگان های شما درخت بکاریم.

وی با تاکید بر فرهنگ دیرینه ایران در زمینه ارزش‌گذاری بر درختان گفت: در فرهنگ دیرینه خود برای درختان ارزش بسیاری قائل هستیم.

خورسند در پایان با اشاره به مراسم کاشت درختانبا حضور سفرا در باغ ملل اظهارکرد: این کار نشانه‌ای از اقدامات مشترک ما برای گسترش حفاظت از محیط زیست است.

انتهای پیام

به اشتراک بگذارید:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:* 
پست الکترونیکی:* 
متن نظر: * 
کد امنیتی:* 

  
آخرین اخبار محیط زیست شهری
Where you can buy Louis Vuitton Replica :

Fake Louis Vuitton Belt Louis Vuitton Replica Replica Louis Vuitton Wallet Louis Vuitton Keepall Replica Louis Vuitton Duffle Bag Replica Imitaciones Louis Vuitton Espa?a Portafoglio Louis Vuitton Imitazioni Replique Sac Ysl Hermes Replica Uk Cartier Love Bracelet Replica 1:1 Replica Cartier Love Bracelet Replique Louboutin Gucci Imitazioni Louis Vuitton Backpack Replica Replica Fendi Backpacks Gucci Pas Cher Chine Louis Vuitton Replica Zaino Louis Vuitton Imitazioni Replica Louis Vuitton Backpack fake louis vuitton messenger Cartier Love Imitazione replica gucci belts real gold cartier love bracelet replica Louis Vuitton Imitazioni Van Cleef Replica Imitazioni Louis Vuitton fake dior bags Louis Vuitton Imitazioni Cartier Love Bracelet Replica Van Cleef Replica Répliques Louis Vuitton Replica Chanel Replica Louis Vuitton Wallet Louis Vuitton Shoes Replica cartier love bracelet replica Replica Jordan 1 Goyard Replica Cartier Bracelet Replica Replica Louis Vuitton Bags Fake Louis Vuitton Bags Louis Vuitton Bags Replica Replica Louis Vuitton Louis Vuitton Replica Louis Vuitton Bags Replica Replica Louis Vuitton Louis Vuitton Replica Replica Louis Vuitton Bags Replica Louis Vuitton Fake Louis Vuitton Replica Louis Vuitton