تغییرات آب و هوایی در حال خشک کردن اکثر نقاط اروپا است و هلند به عنوان کشوری که مدتها فراوانی آب داشته، ناگهان با خشکسالی روبرو شده است.
تغییرات آب و هوایی در حال خشک کردن اکثر نقاط اروپا است و هلند به عنوان کشوری که مدتها فراوانی آب داشته، ناگهان با خشکسالی روبرو شده است.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، داستان هلند چندین قرنِ متمادی مبارزه با آب و پیشروی دریا بوده است و ارتفاع پایین این سرزمین، نقش بزرگی را در این معضل ایفا میکند.
در برابر این مشکل، هلندیها از آسیابهای بادی برای پمپاژ آب از کانالها و از ایجاد موانعی برای متوقف کردن سیل استفاده کردهاند.
اما اکنون تغییرات آب و هوایی در حال خشک کردن بخشهای بزرگی از اروپا است و هلندیها امیدوارند که بار دیگر، بتوانند از راههای خلاقانه و توان مهندسی خود برای مواجهه با این فاجعه نیز استفاده کنند.
هرچند این بار آنها باید راهی برای چگونگی صرفهجویی در آب پیدا کنند.
از کالیفرنیا و تگزاس تا هند و چین، مردمان بسیاری از نقاط مختلف جهان با نوسانهای گستردهتر بین شرایط بسیار مرطوب و شرایط بسیار خشک دست و پنجه نرم میکنند.
افزایش دما در بسیاری از مناطق جهان، میزان خشکسالی و طوفانها و بارانهای سیل آسا را افزایش میدهد.
جوامعی مانند هلند نیز اکنون باید برای هر دو وضعیت برنامهریزی کنند؛ آن هم در شرایطی که بهترین آماده سازیها برای یک فاجعه میتواند با بهترین آماده سازیها برای فاجعهای دیگر در تضاد باشد.
"پیتر فان دیجک"، پرورشدهنده میوه در جنوب هلند، میگوید: ما قهرمان جهان در خشک کردن زمینیم.
اما حالا هلندیها باید بکوشند که این سیستم را تغییر دهند و حتی در کشور ثروتمندی مانند هلند، این وضعیت میتواند چالش بزرگی باشد.
تابستان گرم و خشک امسال باعث کاهش آبآوری سالانه رودخانه "راین" شده است که از آلپ سرچشمه میگیرد و هلند را سیراب میکند.
توجه دولت، کشاورزان، نخبگان و بقیه اقشار به این موضوع جلب شده است. دولت هلند هنوز قیمتها را برای مشتریان پرمصرف آب افزایش نداده و به همین دلیل نگران واکنش شدید مردم است. در عین حال اعمال قوانین سختگیرانه در مورد ساختوساز در مناطق آسیبپذیرهم میتواند مشکل کمبود مسکن را عمیقتر کند. محدودیت در استفاده از آب، خطر تنش با کشاورزان را نیز تشدید میکند.
در زمینه خشکسالی، یک مشکل عمده این است که هلند یکی از پرجمعیتترین و متراکمترین کشورهای جهان است و فضای کافی برای ایجاد مخازن آب بزرگ جدید ندارد.
از این گذشته، زمین هلند به شدت مسطح است و بدون کمک جاذبه زمین، پمپاژ آب در سراسر کشور انرژی زیادی خواهد گرفت.
انتهای پیام