اگر نمیتوانید روز خود را بدون نوشیدن چای آغاز کنید و آن را با یک فنجان بابونه آرام بخش پایان دهید، ممکن است خبرهای بدی در انتظار شما باشد.
اگر نمیتوانید روز خود را بدون نوشیدن چای آغاز کنید و آن را با یک فنجان بابونه آرام بخش پایان دهید، ممکن است خبرهای بدی در انتظار شما باشد.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) به نقل از نیوز، نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد، قیمت یک فنجان چای ممکن است افزایش یابد زیرا تغییرات آبوهوایی، فصل موسمی هند را شدیدتر میکند. بر این اساس، بارش شدید باران محصولات را میشوید و گرسنگی کشوری را که در آن کشاورزی میتواند یک پنجم اقتصاد را تشکیل دهد، بدتر میکند.
دانشمندان میگویند: تغییرات آبوهوایی صنعت چای را با کاهش محصول چای با عطر، طعم و فواید سلامتی در معرض خطر قرار میدهد.
تجزیهوتحلیل هسته سنگها ارتباط مستقیمی بین گرم شدن کره زمین و بارش شدیدتر طی ۹۰۰هزار سال گذشته را نشان میدهد و بیانگر این است که حوادث ناگوار آبوهوایی که هزینه زندگی و معیشت در بر دارند، بهطور فزایندهای بیشتر خواهند شد.
در این تحقیق کشتی تحقیقاتی JOIDES Resolution هستههای رسوبی را از خلیج بنگال حفاری کرد و از آن برای احیاء بارانهای موسمی گذشته استفاده شد. با این دادهها آزمایش پیشبینی بارانهای موسمی آینده با تغییر آبوهوا انجام شد و حاکی از آن بود که با افزایش سطح CO۲ میزان بارندگی در آینده افزایش مییابد.
استیون کلمنز، استاد علوم زمینشناسی دانشگاه براون ایالاتمتحده در بیانیهای اظهار کرد: «ما نشان دادیم، سطح بالاتر CO۲ همراه با تغییرات مربوط به حجم یخ و انتقال رطوبت با بارانهای شدید موسمی مرتبط است. نتایج نشان میدهد که سطح CO۲ و گرمایش ناشی از آن در گذشته نقش اصلی در شدت موسمیها داشتند. این مورد از آنچه مدلها در مورد موسمیهای آینده پیشبینی میکنند پشتیبانی کرده و بیان میکند که با افزایش CO۲ و گرم شدن دمای کره زمین باران شدت میگیرد.»
چگونه سنگهای دریا آینده صنعت چای را پیشبینی میکنند؟
گروه متشکل از دانشمندان بینالمللی نمونههای رسوبی را که توسط کشتی حفاری Joides Resolution در سواحل هند جمعآوری شده بود، مورد بررسی قرار داد. این دادهها آنان را قادر به بازسازی تاریخچه موسمیها کرد. تغییرات دورهای همزمان با نوسانات CO۲ جو همراه و بر میزان یخ خشکی و میزان رطوبت وارد شده از نیمکره جنوبی اقیانوس هند تاثیرگذار بود. این دادهها طغیان و طوفانهای پیشبینی شده در آینده را با تغییر آبوهوا ارائه کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد که پیشبینیهای مدل آبوهوایی درست است و افزایش سطح گازهای گلخانهای و درجه حرارت بالاتر منجر به تقویت بادهای موسمی میشود.
نتایج این مطالعه که در Science Advances منتشر شده است، برای میلیاردها انسان که در آبوهوای موسمی آسیای جنوبی، آفریقا و مناطق گرمسیری آمریکا زندگی میکنند، پیامدهایی در بر دارد. هر بهار آنان منتظر بارانی میمانند که خشکی زمستان را پایان دهد حتی اگر سیل فاجعه بار نیز ایجاد کند. در واقع غالبا آب خیلی کم یا زیاد است.
بادهای موسمی آسیای جنوبی بهتنهایی قدرتمندترین بیانکننده آبوهوای زمین هستند. کلمنز میگوید: هر تابستان در بعضی از مکانها چندین متر باران میبارد و برای کشاورزی و اقتصاد منطقه مهم هستند اما زمانی که خیلی شدید باشند میتواند باعث جاری شدن سیل و نابودی محصولات شوند. این بارانها برای حدود ۱.۴ میلیارد نفر حیاتی هستند و درک چگونگی تاثیر تغییرات آبوهوایی بر آنها بسیار مهم است.
کلمنز و همکاران وی با کشتی تحقیقاتی به خلیج بنگال رفتند تا سنگها را از کف دریا بیرون آوردند. این سنگها سابقه فعالیتهای موسمی طی میلیونها سال را حفظ میکنند. هر تابستان آب از شبه قاره هند تخلیه میشود. یک لایه سطحی رقیق در خلیج، بالاتر از آب دریا متراکم و شورتر قرار دارد که زیستگاهی برای پلانکتونها است و از مواد مغذی موجود در آب برای ساخت پوستههای خود از کربنات کلسیم (CaCO۳) استفاده میکنند.
وقتی موجودات از بین میروند، پوستهها فرو میریزند و در رسوبات گیر میکنند. ایزوتوپهای اکسیژن موجود در فسیلها شوری آبی که موجودات در آن زندگی میکردند را آشکار میکنند و نشانگر تغییر باران در طول زمان است. رواناب رودخانه نیز رسوبی را از این قاره به همراه میآورد و سرنخ دیگری ارائه میدهد. ترکیب کربن مواد گیاهی شسته شده دفنشده در کف اقیانوس تغییراتی در نوع پوشش گیاهی منعکس میکند و هیدروژن موجود در مومهای موجود در برگهای گیاه در محیطهای مختلف بارشی متفاوت است که بهخوبی از سنگها قابل تشخیص است.
کلمنز توضیح میدهد: «ایده این است که ما میتوانیم باران را به مرور زمان با استفاده از این موارد بازسازی کنیم، سپس به سایر دادههای اقلیم دیرینه نگاه کنیم تا ببینیم عوامل محرک مهم فعالیت موسمی چه هستند و این مورد به ما کمک میکند تا به سوالات مهمی درمورد عوامل محرک بادهای موسمی پاسخ دهیم. آیا آنها اصولا تحت تاثیر عوامل خارجی مانند تغییر در مدار زمین قرار دارند و میزان تابش خورشید را تغییر میدهند یا عوامل داخلی سیستم آبوهوایی مانند CO۲، حجم یخ و بادهای انتقالدهنده رطوبت، مهمتر هستند؟»
دورههای شدید بادهای موسمی و بارندگی بیشتر بر اساس بالاترین میزان CO۲ اتمسفر و نقاط کم حجم یخ جهانی است. همچنین تغییرات چرخهای در مدار زمین که میزان نور خورشید هر نیمکره را تغییر میدهد در شدت موسمی نقش دارد اما به تنهایی نمیتواند تنوع موسمی را توضیح دهد.
بهطورکلی یافتهها نشان میدهد که در واقع موسمیها به گرم شدن مربوط به CO۲ حساس است.
کلمنز افزود: «این مدلها به ما میگویند که در یک دنیای گرم، بخار آب بیشتری در جو وجود دارد و در مناطقی که اکنون باران زیادی میبارد در آینده باران بیشتری خواهد بارید. از نظر موسمی در آسیای جنوبی این مورد کاملا مطابق با آنچه در این مطالعه مشاهده شده، است.»
سیل سال گذشته در هند باعث هزاران کشته و خسارت به ارزش بیش از ۴۲ میلیارد دلار شد و میلیونها نفر از خانههای خود آواره شدند.
یک چهارم چای جهان در هند تولید میشود. باران شدید باعث فرسایش و خاک غرقاب میشود که به رشد ریشه آسیب میرساند و تولید محصول را کاهش میدهد.
انتهای پیام