محققان اخیرا اعلام کردهاند ساعتهای شبانه روزی زنبورها را میتوان با یک عامل شگفت آور که اخیرا دریافتهاند، تغییر داد و آن عامل، چرخههای دما در داخل کندو است.
محققان اخیرا اعلام کردهاند ساعتهای شبانه روزی زنبورها را میتوان با یک عامل شگفت آور که اخیرا دریافتهاند، تغییر داد و آن عامل، چرخههای دما در داخل کندو است.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) و به نقل از تی ای، گروهی از محققان در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند زنبورها میتوانند زمان را با کمک درجه حرارت تشخیص دهند.
به نظر میرسد زنبورها و سایر حشرات به دلیل کارهای مختلفی که انجام میدهند، توانایی تخمین مدت زمان سپری شده را دارند.
زنبورها با استفاده از ریتم شبانهروزی، میتوانند به طور دقیق زمان را تشخیص دهند. این توانایی همچنین به آنها این امکان را میدهد تا زمان خاص دسترسی به غذا و محل قرارگیری آن را برای چند روز به خاطر بسپارند.
"مانوئل جیانونی-گوزمن"(Manuel Giannoni-Guzmán) دانشمند مقطع فوق دکترای علوم زیست شناسی و گروهی از دانشمندان دانشگاه براندیس، دانشگاه پورتوریکو ریو پیدراس، دانشگاه پیتسبرگ و دانشگاه ایالتی تنسی شرقی در این مطالعه نشان دادهاند که چرخههای دما در داخل کندو یک عامل شگفت انگیز دیگر است که میتواند ساعتهای شبانه روزی زنبورها را تغییر دهد.
دانشمندان طی این مطالعه نحوه زندگی زنبورها را دقیق مورد بررسی قرار دادند. آنها پس از آنکه دریافتند دمای کندو در طول روز و زمانهای مختلف به طور واضح تغییر میکند متحیر شدند.
دانشمندان برای درک اهمیت این چرخه دما بر فعالیت زنبورها، زنبورها را در تاریکی مطلق قرار دادند و آنها را در حالیکه در معرض چرخههای دمایی قرار داده بودند، مشاهده کردند. پس از شش روز ، دانشمندان چرخه دما را تغییر داده و آن را شش ساعت به عقب بردند.
آنها مشاهده کردند که زنبورها فعالیت خود را با درجه حرارت دما تغییر میدهند و این به آن معنا است که آنها در کارهای روزمره خود به دما بسیار توجه میکنند. کشف محققان نشان داد هنگامی که هوا ابری است نیز زنبورها روشی برای درک زمان دارند. محققان گفتند هنگامی که درجه حرارت بالا است، زنبورها در عملکرد و فعالیتها خود با چالشهایی روبرو میشوند.
انتهای پیام