مردم بهترین مجریان و شریک در امر حفاظت و بهرهبرداری از منابع طبیعی هستند و به عبارتی منابع طبیعی در کنار مردم معنا و مفهوم پیدا میکند.
رئیس سازمان جنگلها با اشاره به اینکه پتانسیلهای فراوانی در منابع طبیعی کشور وجود دارد از توسعه ۵۰ هزار هکتار گیاهان دارویی و انجام ۳۲ میلیون هکتار عملیات کاداستر، ۴۰ هزار هکتار جنگلکاری و ۲۲ هزار هکتار جنگل کاری اقتصادی در سال جهش تولید خبر داد.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، مسعود منصور در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک سازمان جنگل ها و سازمان بسیج سازندگی کشور خاطرنشان کرد: منابع طبیعی ثروت عمومی کشور است و ما امانتدار این ثروت بین نسلی هستیم و تمام سعی و تلاشمان این است که این امانت را که از گذشتگان به دستمان رسیده به نسل های آینده انتقال دهیم.
مردم بهترین همراه و شریک منابع طبیعی هستند
وی بسیج را نماد یک نهاد مردمی در جامعه برشمرد و افزود: مردم بهترین مجریان و شریک در امر حفاظت و بهرهبرداری از منابع طبیعی هستند و به عبارتی منابع طبیعی در کنار مردم معنا و مفهوم پیدا میکند.
رئیس سازمان جنگلها با بیان اینکه با کارکنان منابع طبیعی عهد بستهایم در سال جهش تولید حرکت جهشی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: در سال جاری در زمینه زراعت چوب که مصداق اقتصاد مقاومتی است با هدفگذاریهای انجام شده ۳۰ هزار هکتار توسعه زراعت چوب در کشور انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه پتانسیلهای فراوانی در منابع طبیعی کشور وجود دارد از توسعه ۵۰ هزار هکتار گیاهان دارویی و انجام ۳۲ میلیون هکتار عملیات کاداستر، ۴۰ هزار هکتار جنگلکاری و ۲۲ هزار هکتار جنگل کاری اقتصادی در سال جهش تولید خبر داد.
جدیترین راه برای پیشگیری از فرسایش خاک، اقدامات آبخیزداری است
رییس سازمان جنگلها در ادامه به سخنان مقام معظم رهبری در ۱۷ اسفندماه سال ۱۳۹۳ در خصوص اهمیت حفظ خاک اشاره کرد و افزود: جدیترین راه برای پیشگیری و جلوگیری از فرسایش خاک اقدامات آبخیزداری است.
وی گرد و غبار را آسیبی جدی برای کشور دانست و گفت: این پدیده به زیرساختهای کشور آسیب زیادی وارد کرده و سازمان جنگلها در سال جهش تولید برای مهار آن برنامههای چشمگیری در دست اجرا دارد.
رییس سازمان جنگلها گفت: سازمان جنگلها برای رسیدن به اهداف خود نیازمند مشارکت همگانی و حرکت جهادی است و با حرکتهای عادی و متداول نمیتوان به برنامههای از پیش تعیین شده دسترسی پیدا کرد.
منصور خاطرنشان کرد: بند ب ماده ۲۹ احکام دائمی برنامههای توسعه کشور یکی از ظرفیتهای مشارکتپذیری در منابع طبیعی است و بسیج میتواند با ساماندهی تشکلها و تعاونیها در امر مشارکت نقش آفرینی کند.
منطق بسیج، منطق تبدیل تهدید به فرصت است
در این مراسم زهرایی - مسئول سازمان بسیج سازندگی - گفت: منطق بسیج، منطق تبدیل تهدیدها به فرصتهاست و سازمان بسیج میتواند در کنار سازمان جنگلها کارهای ناتمام و زمین مانده را به سر منزل مقصود برساند. شاید امروز فرسایش خاک در کشور چندان به چشم نیاید و مورد توجه قرار نگیرد اما تخریب جنگلها، فرسایش خاک، خشکیدگی دریاچه ارومیه و پدیده گرد و غبار و بیابانزایی امروز در کشور یک تهدید جدی به حساب میآیند و باید با برنامهریزی در زمان خودش رسیدگی شود.
مسئول سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه تهدیدات امروز تنها فقط از جنس اجتماعی و اقتصادی نیست بلکه امنیت زیستی بسیار مهم است، اظهار داشت: حفظ منابع طبیعی در گرو با هم بودن و در کنار هم کارکردن است و میتواند نتیجه بخش باشد.
وی در ادامه گفت: بسیج در تمامی روستاها و جوامع محلی شبکههای مویرگی دارد و میتواند با استفاده از نیروی متخصص و جوانان مومن همانند دوران کمکهای مومنانه در حفظ ، احیا و توسعه منابع طبیعی کشور نقشآفرینی کند.
زهرایی با بیان اینکه بسیج خدمتگزار جامعه است و اقدامات آن غیر انتفاعی است، یادآور شد: بسیج علاوه بر مشارکت دادن جوانان و گروههای جهادی در حوزه منابع طبیعی قادر است بخش قابل توجهی از تجهیزات و امکانات خود را برای شکوفایی منابع طبیعی کشور به کارگیرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگلها، در خاتمه تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان بسیج سازندگی و سازمان جنگلها توسط دکتر منصور و دکتر زهرایی امضا و بین طرفین مبادله شد.
انتهای پیام