کد مطلب:9224
تاریخ انتشار:2 خرداد 1399 ساعت 10:15
چاپ چاپ

هشدار دانشمندان: گرمای تابستان تاثیری بر شیوع کرونا نخواهد گذاشت

نتیجه تحقیق دانشمندان آمریکایی نشان می دهد که گرمای هوا در نیم کره شمالی به تنهایی نمی تواند به شیوع ویروس جدید کرونا پایان دهد.

نتیجه تحقیق دانشمندان آمریکایی نشان می دهد که گرمای هوا در نیم کره شمالی به تنهایی نمی تواند به شیوع ویروس جدید کرونا پایان دهد.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، بنا به پژوهش محققان دانشگاه پرینستون که نتیجه آن در هفته نامه «ساینس» (Science) منتشر شده است شیوع نوع جدید ویروس کرونا تا حدودی به هوای سرد وابسته است اما این میزان وابستگی به اندازه ای نیست که بتواند مانع از انتقال آن طی تابستان شود.

پژوهشگران آمریکایی در بررسی های آماری خود به این نتیجه رسیده اند که بین آب و هوا و شیوع ویروس جدید کرونا ارتباط اندکی وجود دارد. بر این اساس میزان شیوع ویروس کرونا در هوای گرم و مرطوب اندکی کاهش می یابد. با این حال این بررسی ها تنها تحقیقاتی اولیه محسوب می شوند و ارتباط آب و هوا با ویروس «سارس کوو ۲» (Sars-Cov-2) که منجر به بیماری «کووید ۱۹» می شود به طور دقیق مشخص نیست.

دانشمندان دانشگاه پرینستون در ایالت نیوجرسی در تحقیق خود تاثیر آب و هوا بر شیوع ویروس جدید کرونا را رد نکرده اند اما به گفته آنها این تاثیر به اندازه ای نیست که بتواند مانع از شیوع بیشتر ویروس شود. در نتیجه تحقیق آنها در هفته نامه «ساینس» آمده است: «پیش بینی می کنیم که آب و هوای گرمتر و مرطوب تر در مراحل اولیه همه گیری بیماری در سطح جهان سرعت شیوع ویروس را کاهش نخواهد داد.»

آب و هوا و به طور خاص رطوبت هوا اغلب در شیوع دیگر انواع ویروس کرونا و ویروس های آنفلوانزا عاملی تاثیرگذار محسوب می شود. با این حال به گفته دانشمندان دانشگاه پرینستون میزان رطوبت در مقایسه با عامل «ایمنی جمعی» تاثیر کمتری بر شیوع ویروس جدید کرونا خواهد گذاشت.

محققان آمریکایی در همین راستا پیش بینی کرده اند که «ویروس جدید کرونا در هر آب و هوایی به سرعت شیوع پیدا خواهد کرد.» به گفته آنها این ویروس تنها هنگامی به یک ویروس فصلی تبدیل خواهد شد که بخش زیادی از جمعیت به تدریج به آن مبتلا شده باشند.

پژوهشگران آمریکایی تاکید کرده اند که شیوع ویروس جدید کرونا در برزیل، اکوادور، استرالیا و دیگر کشورهای نیم کره جنوبی نشان می دهد تابستان و هوای گرم تاثیر زیادی بر روند شیوع آن ندارد.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/9224