با افزایش دمای کره زمین، بخش زیادی از این حرارت توسط اقیانوسها جذب میشود و در آب گرم، اکسیژن کمتری ذخیره میشود.
با افزایش دمای کره زمین، بخش زیادی از این حرارت توسط اقیانوسها جذب میشود و در آب گرم، اکسیژن کمتری ذخیره میشود.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، نتایج یک تحقیق جامع اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت حاکی است که تغییرات آب و هوایی، گرمایش زمین و آلودگی دریاها، از میزان اکسیژن اقیانوسها کاسته و حیات بسیاری از انواع ماهی را تهدید میکند.
حدود ۷۰۰ منطقه در اقیانوسهای جهان در حال حاضر با کمبود اکسیژن روبهرو هستند. این در حالی است که در دهه ۶۰ میلادی تنها ۴۵ منطقه با چنین مشکلی روبهرو بودند.
بر اساس یافتههای این پژوهش جدید، کمبود اکسیژن، حیات گونههایی مانند ماهی تن، نیزه ماهی و انواع کوسه را تهدید میکند.
اثر آلودگی آب بر کمبود اکسیژن، از مدتها از نظر علمی اثبات شده بود. بر اساس این تحقیقات ورود مواد شیمایی مانند نیتروژن و فسفر از زمینهای کشاورزی و تاسیسات صنعتی به دریاها و اقیانوسها، سطح اکسیژن آب را کاهش میدهد.
این مشکل در مناطق نزدیک به ساحل بیشتر دیده میشود.
با این حال در سالهای اخیر تهدیدات ناشی از تغییرات آب و هوایی بیشتر شده است.
با افزایش دمای کره زمین، بخش زیادی از این حرارت توسط اقیانوسها جذب میشود و در آب گرم، اکسیژن کمتری ذخیره میشود.
نویسندگان این تحقیق پیشبینی کردهاند که با کاهش اکسیژن اقیانوسها، گونههای بزرگتر ماهیها و آبزیان به سوی مناطق کم عمقتر حرکت کنند.
انتهای پیام