کد مطلب:4927
تاریخ انتشار:23 شهریور 1398 ساعت 11:37
چاپ چاپ

معاون پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی تشریح کرد؛

علت کاهش تراز آب خزر

بزرگترین رودخانه ورودی به خزر، ولگا است که 90 درصد آبدهی رودخانه ‌ای و 80 درصد کل آب ورودی به خزر را تامین می کند.

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی معتقد است، دلیل کاهش تراز آب دریای خزر عمدتا طبیعی است که بر اثر کاهش بارندگی در حوضه ولگا بوجود آمده است.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، دکتر حمید علیزاده در حاشیه کارگاه «چالش‌ ها در شرایط تراز آب، تغییر اقلیم و فعالیت انسانی در خلیج گرگان» که در دانشگاه منابع طبیعی گرگان برگزار شد، اظهار کرد: دریای خزر نوسانات طبیعی خودش را پشت سر می گذارد و گاهی تراز آب بالا و گاهی تراز آب پایین می آید که مهمترین دلیل آن عوامل اقلیمی است.

وی بیان کرد:‌ بزرگترین رودخانه ورودی به خزر، ولگا است که 90 درصد آبدهی رودخانه ‌ای و 80 درصد کل آب ورودی به خزر را تامین می کند.

علیزاده افزود: هرگاه ورودی آب رودخانه ولگا که مهترین تامین کننده آب به دریای خزر است، کاهش یابد سطح آب خزر پایین و هرگاه ورودی افزایش یابد، سطح آب خزر بالا می آید.

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی خاطرنشان کرد:‌ در سالهای اخیر به دلیل انجام فعالیت های صنعتی و کشاورزی مصرف آب صعودی بوده اما در حوضه ولگا مصرف آب کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه دلیل پایین آمدن تراز آب خزر، افزایش مصرف آب در ولگا نیست، گفت: مطالعات نشان داده که از سال 1991 میلادی تا سال 2018 مصرف آب در حوزه خزر از حدود 55 میلیارد مترمکعب به 43 میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده است.

علیزاده با اشاره به کاهش سطح آب خلیج گرگان، تصریح کرد: خلیج گرگان در سال 1356 نیز تجربه کاهش سطح آب را داشت ولی خشک و نابود نشد و دوباره بعد از افزایش تراز آب خزر، خودش را پیدا کرد و دوباره محیط زیست در آن رونق گرفت.

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی تاکید کرد: در شرایطی که طبیعت چرخه کم آبی و پر آبی را طی می‌کند و فشار زیادی به محیط وارد می‌شود، ما باید فشار انسانی را کم کنیم.


انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/4927