کد مطلب:3405
تاریخ انتشار:12 بهمن 1397 ساعت 17:35
چاپ چاپ

مرجان‌ها قربانیان تغییر اقلیم

عضو هیات علمی پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی با اشاره به اینکه درصد زیادی از مرجان‌های جزیره کیش از بین رفته‌اند، تاکید کرد: باید از جزایر جدید مانند هندورابی محافظت کنیم.

عضو هیات علمی پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی با اشاره به اینکه درصد زیادی از مرجان‌های جزیره کیش از بین رفته‌اند، تاکید کرد: باید از جزایر جدید مانند هندورابی محافظت کنیم.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، کیوان کبیری در یک برنامه رادیویی درباره مرگ مرجان‌های خلیج فارس گفت: علت مرگ مرجان‌های خلیج‌فارس تغییر اقلیم، از بین رفتن منابع غذایی و منابع خشکی است.

وی با بیان اینکه زمان زیادی باید صرف شود تا صدمات ناشی از مرگ مرجان‌ها جبران شود، تصریح کرد: مناطق مرجانی در اطراف جزیره‌هایی با جاذبه‌های توریستی از جمله جزیره کیش هستند که متأسفانه از بین رفتن مرجان‌ها در این جزیره زیاد است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی با تاکید بر اینکه باید از جزایر جدید مانند هندورابی محافظت کنیم، گفت: در حال حاضر در مراحل اولیه توسعه این جزیره، بسیاری از مرجان‌های این ناحیه در حال از بین رفتن هستند.

کبیری با بیان اینکه این مرجان‌های ساحلی فاقد متولی خاص هستند، اظهار کرد: ما حتی ۵ تا ۱۰ درصد اهداف کنوانیسیون‌های مختلف درباره حفاظت مرجان‌ها را اجرایی نکرده‌ایم.

همچنین در ادامه این برنامه محمدرضا فاطمی -پژوهشگر اقیانوس و علوم دریایی- درباره چرایی مرگ مرجان‌ها در خلیج فارس گفت: مرگ و میر مرجان‌ها در جهان ناشی از گرمای بیش از حد آب دریاها و اقیانوس‌ها است. اگر آب اقیانوس از ۳۲ درجه گرم‌تر شود، مرجان‌ها از بین می‌روند.

فاطمی با اشاره به مرگ بیش از ۸۰ درصد مرجان‌های کم عمق در اثر پدیده گرم شدن اظهار کرد: اسکله سازی، ورود فاضلاب و ساخت و سازهای ساحلی در خلیج فارس نیز سبب آسیب‌های شدید به مرجان‌ها شده است.

وی در پایان گفت: در بیشتر مناطق ساحلی به ویژه در نقاطی که انسان دخالت دارد میزان تخریب مرجان‌ها زیاد است.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/3405