کد مطلب:3198
تاریخ انتشار:6 مهر 1397 ساعت 14:36
چاپ چاپ

خطر انقراض نیمی از نهنگ‌های قاتل جهان به دلیل آلودگی

بر اساس یک مطالعه جدید و بزرگ، حداقل نیمی از جمعیت نهنگ‌های قاتل جهان به علت آلودگی سمی و ماندگار اقیانوس‌ها محکوم به انقراض‌اند.

بر اساس یک مطالعه جدید و بزرگ، حداقل نیمی از جمعیت نهنگ‌های قاتل جهان به علت آلودگی سمی و ماندگار اقیانوس‌ها محکوم به انقراض‌اند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، اگرچه استفاده از مواد شیمیایی سمی "بی‌فنیل پلی کلر شده" (PCB)، چندین دهه است که ممنوع شده اما هنوز هم به آب‌ها راه  پیدا می‌کند.

این مواد در بالای زنجیره غذایی متمرکز شده‌اند و در نتیجه نهنگ های قاتل به عنوان شکارچیانی برتر تبدیل به آلوده‌ترین حیوانات این سیاره شده و با شیر آلوده خود نوزادان تازه متولد شده‌شان را نیز تغذیه می‌کنند.

غلظت "بی‌فنیل پلی کلر شده" در بدن نهنگ های قاتل می تواند ۱۰۰ برابر بیشتر از سطوح ایمن بوده و به شدت به اندام‌های تولیدمثلی آن‌ها آسیب رسانده و باعث سرطان و آسیب به سیستم ایمنی در آن‌ها شود.

تحقیقات جدید چشم انداز جمعیت نهنگ های قاتل را در قرن آینده مورد بررسی قرار داده و نشان داده است نهنگ هایی که نزدیک به سواحل کشورهای صنعتی زندگی می‌کنند تا ۳۰ الی ۵۰ سال آینده از بین خواهند رفت. در میان کشورهایی با بیشترین خطر، انگلستان یکی از بالاترین سطوح مواد شیمیایی بی‌فنیل پلی کلر شده را در آب‌های خود دارد. مناطق و کشورهای دیگری همچون جبل الطارق، ژاپن، برزیل و شمال شرق اقیانوس آرام نیز خطر بالایی در این زمینه دارند.

نهنگ های قاتل یکی از پستاندارانی هستند که در نقاط متعددی از آب‌های زمین گسترده شده‌اند. اما اکنون در دریای شمال، اطراف اسپانیا و برخی نقاط دیگر از بین رفته‌اند. این امر انقراض نهنگ های قاتل را بسیار محتمل می کند. چرا که در حالت طبیعی نیز این نهنگ ها بسیار آهسته تولیدمثل می‌کنند و نهنگ های قاتل سالم ۲۰ سال برای رسیدن به اوج بلوغ جنسی زمان نیاز داشته و مدت بارداری ۱۸ ماهه دارند.

بی‌فنیل پلی کلر شده از دهه ۱۹۳۰ میلادی در سراسر جهان در اجزای الکتریکی، پلاستیک ها و رنگ ها استفاده می شده است. اما ۵۰ سال است که ماهیت اصلی آن شناخته شده و در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی توسط کشورهای مختلف ممنوع شده است. اما ۸۰ درصد از یک میلیون تن از این ماده شیمیاییِ تولید شده، هنوز نابود نشده و از محل های دفن زباله و منابع دیگر در حال سرازیر شدن به دریاهاست.

کارشناسان هم‌چنین اعلام کردند بی‌فنیل پلی کلر شده یکی از آلاینده‌ های یافت شده در بدن نهنگ های قاتل بوده و لیستی طولانی از آلاینده های شناخته شده و نامعلوم در بدن این نهنگ ها وجود دارد. هم‌چنین مشکلات دیگری برای این نهنگ‌ها ایجاد شده که از جمله آن‌ها می توان به از دست رفتن طعمه‌های اصلی برای آنها همچون ماهی تن و کوسه ها، صید بیش از حد ماهی ها و افزایش آلودگی صوتی در زیر آب ها اشاره کرد.

به گزارش روزنامه گاردین، معاون مدیر گروه حفاظت از نهنگ‌های قاتل انگلیس نتایج این مطالعه را هشداری جدی به جهان در مورد وضعیت اقیانوس های زمین دانسته و اعلام کرده تعیین الزاماتی برای دفع ایمن مواد شیمیایی بی‌فنیل پلی کلر شده ضروری است.

وی همچنین با اشاره به این که نهنگ های قاتل بسیار باهوش بوده، پیوندهای خانوادگی قوی داشته و به طور گروهی شکار می کنند، اظهار کرد: این گونه قدرت تطابق پذیری بالایی دارد. به طوری که توانسته اند از قطب شمال به سمت قطب جنوب رفته و در همه مناطق بین این دو قطب پراکنده شوند. به همین دلیل در صورتی که یک پاکسازی جهانی صورت گیرد که دهه‌ها زمان می‌برد، جمعیت باقی مانده نهنگ های قاتل می توانند در نهایت دوباره به مناطق خالی از سکنه از این گونه بروند.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/3198