کد مطلب:31053
تاریخ انتشار:20 آبان 1403 ساعت 10:30
چاپ چاپ

کمک ماهواره‌ای ژاپن به تایلند برای مهار آلودگی هوا

«هیماواری»، ماهواره رصد آب و هوای ژاپن در پروژه‌ای که دسامبر امسال (ماه آینده میلادی) برای کمک به کاهش آلودگی هوا در تایلند آغاز می‌شود، نقش مهمی خواهد داشت.

«هیماواری»، ماهواره رصد آب و هوای ژاپن در پروژه‌ای که دسامبر امسال (ماه آینده میلادی) برای کمک به کاهش آلودگی هوا در تایلند آغاز می‌شود، نقش مهمی خواهد داشت.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، «جایکا»، آژانس همکاری بین‌المللی ژاپن در پروژه‌ای با هدف کاهش آلاینده‌های هوا موسوم به «PM۲.۵» با دولت تایلند مشارکت خواهد کرد.

در تایلند که عمدتا در فصل خشک، آتش‌سوزی جنگلی به طور طبیعی رخ می‌دهد و کشاورزان پس از برداشت نیشکر، بقایای باقیمانده آن را در هوای آزاد می‌سوزانند، غلظت PM۲.۵ اغلب از استانداردهای مجاز فراتر می‌رود.

هفته گذشته، جلسه توجیهی این پروژه در یک نمایشگاه تجاری بین‌المللی با موضوع «فضا» در نزدیکی «بانکوک» برگزار شد.

کارشناسان نگران احتمال آسیب رساندن افزایش آلودگی به سلامت انسان و تاثیر بر گردشگری، صنعت کلیدی تایلند هستند.

پروژه جدید برای شناسایی مکان‌های دقیق سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در هوای آزاد و آتش‌سوزی، از داده‌های رصدی ماهواره هیماواری در زمان تقریبا واقعی استفاده خواهد کرد.

این داده‌ها به دولت تایلند و مقامات محلی کمک می‌کنند سریعا محل آتش‌سوزی را شناسایی کنند و اقدامات لازم را برای جلوگیری از گسترش آن انجام دهند.

این داده‌ها همچنین زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که مقامات در تلاش برای کاهش سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در هوای آزاد، دستورالعملی برای کشاورزان صادر می‌کنند.

«سوزوکی کازویا»، رئیس دفتر جایکا در تایلند، می‌گوید دولت تایلند کاهش آلودگی هوا را اولویت اصلی خود می‌داند.

او در ادامه می‌گوید: ژاپن به عنوان کشوری با تجربه چندین ساله و فناوری برای رسیدگی به این مشکل به تایلند برای کاهش آلودگی هوا کمک خواهد کرد.

طبق گزارش جدیدی که توسط سازمان جهانی هواشناسی (WMO) منتشر شد، چرخه معیوب تغییرات اقلیمی، آتش‌سوزی‌ها و آلودگی هوا تأثیر منفی بر سلامت انسان، اکوسیستم و کشاورزی دارد.

در این گزارش که به بررسی رابطه پیچیده بین کیفیت هوا و اقلیم می‌پردازد، آمده است: آلودگی هوا سالانه باعث بیش از ۴.۵ میلیون مرگ زودرس می‌شود و هزینه‌های اقتصادی و زیست محیطی بالایی را به همراه دارد.

ترکیبات شیمیایی که منجر به کاهش کیفیت هوا می‌شوند معمولاً با گازهای گلخانه‌ای منتشر می‌شوند. بنابراین، تغییرات در یکی، ناگزیر باعث ایجاد تغییرات در دیگری می‌شود.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/31053