کد مطلب:31002
تاریخ انتشار:8 آبان 1403 ساعت 10:08
چاپ چاپ

گزارش جدید «اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت» از انقراض درختان

بر اساس گزارشی که به تازگی از سوی اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) منتشر شده است، بیش از یک گونه از ۳ گونه درختی در سرتاسر جهان در معرض خطر انقراض قرار دارند.

بر اساس گزارشی که به تازگی از سوی اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) منتشر شده است، بیش از یک گونه از ۳ گونه درختی در سرتاسر جهان در معرض خطر انقراض قرار دارند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، گزارش منتشر شده در روز گذشته (دوشنبه) هشدار داده است که بیش از ۱۶ هزار گونه درخت در معرض خطر انقراض قرار دارند. همچنین بیش از ۴۷ هزار گونه برای مطالعه IUCN مورد ارزیابی قرار گرفته است.

درختان به واسطه قطع کردن آنها و پاکسازی زمین برای کشاورزی و توسعه انسانی از اکوسیستم‌ها حذف می‌شوند. از سوی دیگر تغییرات اقلیمی هم از طریق تشدید خشکسالی و آتش‌سوزی‌های جنگلی، یک تهدید جدی برای این منابع ارزشمند و حیات‌بخش در زمین ایجاد می‌کند.

کارشناسان می‌گویند بیش از ۵۰۰۰ گونه از گونه های موجود در فهرست قرمز IUCN برای تهیه الوار و بیش از ۲۰۰۰ گونه برای مصارف داروی، غذا و سوخت استفاده می‌شود.

همچنین طبق گزارش IUCN، تعداد درختان در معرض خطر بیش از ۲ برابر تعداد کل پرندگان، پستانداران، خزندگان و دوزیستان در معرض خطر است.

این گزارش خاطرنشان کرد: در حالی که گونه های درختی در ۱۹۲ کشور جهان در معرض خطر انقراض هستند، بیشترین نسبت در جزایر جهان به دلیل توسعه سریع شهری و گسترش کشاورزی و ورود گونه های مهاجم، آفات و بیماری‌ها در مقایسه با سایر مناطق مشاهده می‌شود.

در آمریکای جنوبی که دارای بیشترین تنوع درختان در جهان است، ۳۳۵۶ گونه از ۱۳ هزار ۶۶۸ گونه‌ی ارزیابی شده، در معرض خطر انقراض قرار دارند. همچنین بسیاری از گونه‌ها در این قاره که اکوسیستم جنگل‌های آمازون است، احتمالاً هنوز کشف نشده‌اند.

IUCN خواستار حفاظت و احیای جنگل‌ها از طریق کاشت درخت و همچنین حفاظت از گونه‌های در حال نابودی از طریق بانک های بذر و مجموعه باغ های گیاه شناسی شده است.

«گرتل آگیلار»، مدیرکل IUCN در بیانیه‌ای گفت: درختان از طریق نقش حیاتی خود در اکوسیستم‌ها برای ادامه زندگی روی زمین ضروری هستند و میلیون‌ها نفر برای زندگی و معیشت خود به آنها وابسته‌اند.

انتشار این گزارش همچنین همزمان با اجلاس تنوع زیستیِ کاپ۱۶ (COP۱۶) سازمان ملل است که در شهر «کالی» در کلمبیا آغاز شده است.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/31002