کد مطلب:30795
تاریخ انتشار:11 شهریور 1403 ساعت 10:50
چاپ چاپ

تشعشعات ناشی از گرمای بدن، پشه‌ها را جذب می‌کند

این یافته‌ها می‌توانند به مبارزه با پشه‌ها به‌ویژه در مناطقی که بیماری‌هایی مانند تب دنگی، مالاریا یا تب زرد شیوع دارند، بسیار حیاتی باشند.

به گفته کارشناسان دانشگاه کالیفرنیا، پشه‌ها نه تنها جذب هوای بازدم و همچنین برخی از رایحه‌ها می‌شوند بلکه تشعشعات مادون قرمز که از بدن انسان ساطع می‌شوند نیز می‌توانند عاملی برای جذب این حشرات باشند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، کارشناسان دانشگاه کالیفرنیا بر اساس تحقیق جدیدی که نتایج آن در «مجله نیچر» به چاپ رسیده، اعلام کردند اشعه مادون قرمز حاصل از گرمای بدن انسان و سایر حیوانات خون‌گرم، پشه‌ها را به خود جذب می‌کند. قبلا ثابت شده بود که پشه‌ها جذب دی‌اکسیدکربن موجود در هوای بازدم و بوی بدن انسان می‌شوند.

در این مطالعه کارشناسان پشه‌های نوع Aedes aegyptia را در قفسی با دو بخش مجزا قرار دادند. در هر بخش، تیم تحقیقاتی بوی بدن انسان و غلظت دی اکسید کربن بازدم را زیر نظر گرفتند اما در یک بخش جداگانه بر یک پانل تابش اشعه مادون قرمز مانند آنچه که از پوست ساطع می‌شود، نظارت شد.

کارشناسان گزارش دادند که در این بخش پشه‌ها دو برابر بیشتر از سایر بخش‌ها نیش می‌زدند. البته محققان تاکید کردند که انتشار اشعه مادون قرمز به تنهایی هیچ تاثیری در افزایش جذب پشه‌ها ندارد بلکه تاثیر آن به ترکیب این اشعه با سایر محرک‌ها از جمله دی‌اکسید کربن و بوی بدن بستگی دارد.

این یافته‌ها می‌توانند به مبارزه با پشه‌ها به‌ویژه در مناطقی که بیماری‌هایی مانند تب دنگی، مالاریا یا تب زرد شیوع دارند، بسیار حیاتی باشند.

کارشناسان معقتدند پشه‌ها با وجود اندازه کوچکشان بیش از هر حیوان دیگری مسئول مرگ و میر انسان‌ها هستند زیرا می‌توانند ناقلان ویروس‌های مختلف باشند.

نتایج مطالعه اخیر نشان می‌دهد که چرا لباس‌های گشاد به خوبی از انسان در برابر نیش پشه محافظت می‌کنند. این لباس‌ها تا حدی انتشار اشعه مادون قرمز ساطع شده از بدن را محدود می‌کنند و بنابراین پشه‌ها نمی‌توانند به راحتی هدف بعدی خود را شناسایی کنند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/30795