کد مطلب:30787
تاریخ انتشار:9 شهریور 1403 ساعت 11:22
چاپ چاپ

میزان تصاعد کربنِ آتش‌سوزی‌های ۲۰۲۳ در کانادا از اغلب کشورها بیشتر بود

آتش‌سوزی در طول ماه‌های تابستان در جنگل‌های مخروطی این کشور یک پدیده عادی است اما دانشمندان می‌گویند که شدت و فراوانی آنها در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای بر اثر آتش‌سوزی‌های بی‌سابقه سال گذشته (۲۰۲۳) در کانادا از تصاعد ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی در همه کشورهای جهان به غیر از آمریکا، چین و هند بیشتر بوده است.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، بنابر این مطالعه‌ که به تازگی در نشریه «نیچر» منتشر شده است فقط این سه کشور بودند که میزان تصاعد آنها در سال ۲۰۲۳ بیش از آتش‌سوزی‌های کانادا بود.

این مطالعه که روز چهارشنبه منتشر شد توسط تیمی از محققان از موسسه فناوری کالیفرنیا و سایر دانشگاه‌ها در کانادا، هلند و ایالت میزوری آمریکا انجام شد.

این محققان تاکید کردند دمای غیرعادی بالا و خشکسالی از عوامل بدترین فصل آتش‌سوزی‌های طبیعی در تاریخ کانادا بود به طوری که ۱۵ میلیون هکتار زمین - ناحیه‌ای تقریبا به وسعت ایالت فلوریدا در آمریکا - را سوزاند.

دانشمندان نگرانند که آتش گرفتن بی‌سابقه جنگل‌های مخروطی کانادا می‌تواند بر پیش‌بینی ما از سرعت تغییر اقلیم اثر بگذارد، چون این جنگل‌ها نقشی عمده در به دام انداختن کربن که عامل گرمایش است، دارند.

محققان میزان کل تصاعد آتش‌سوزی‌های سال پیش کانادا را ۶۴۷ تراگرم محاسبه کردند. هر تراگرم یک میلیون تن است.

این رقم خیلی بیشتر از تصاعد آتش‌سوزی‌های جنگلی کانادا در یک سال معمولی است که در یک دهه گذشته به طور متوسط چیزی میان ۲۹ تا ۸۲ تراگرم کربن بوده است.

این میزان همچنین پنج برابر تصاعد کل سالانه کاناداست و با میزان تصاعد هند - که سال گذشته ۷۴۰ تراگرم تصاعد داشت - قابل مقایسه است.

«برندان برن»، دانشمند چرخه کربن در آزمایشگاه رانش جت ناسا و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت این ارقام تکان‌دهنده است.

او گفت نگرانی فزاینده‎ای وجود دارد که آتش‌سوزی در این ابعاد با فراوانی بیشتری در کانادا روی دهد که در آن صورت بر کل تصاعد کربن جهان اثر خواهد گذاشت.

آتش‌سوزی در طول ماه‌های تابستان در جنگل‌های مخروطی این کشور یک پدیده عادی است اما دانشمندان می‌گویند که شدت و فراوانی آنها در سال‌های اخیر افزایش پیدا کرده است.

کانادا در سال ۲۰۲۳ داغ‌ترین و خشکترین تابستان خود را از سال ۱۹۸۰ تجربه کرد. این شرایط به بدترین فصل آتش‌سوزی در تاریخ این کشور دامن زد به طوری که نقاطی در سراسر این کشور از ساحل غربی تا شرقی شعله‌ور شد.

در مطالعه تازه، محققان زنگ خطر را در مورد عواقب درازمدت افزایش آتش‌سوزی‌ها در این کشور به صدا در می‌آورند.

جنگل‌های کانادا نقش مهمی در جذب کربن از جو زمین دارند، چون ۸ و نیم درصد از کل مساحت جنگلی جهان را تشکیل می‌دهند. این جنگل‌ها با جذب دی اکسید کربن از جو، از سرعت گرمایش جهانی کم می‌کنند.

مطالعات در سال‌های اخیر نشان داده است که جنگل‌های این کشور با سرعتی بیش از آنچه می‌توانند دوباره رشد کنند، در حال سوختن هستند.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/30787