کد مطلب:30572
تاریخ انتشار:4 تیر 1403 ساعت 10:17
چاپ چاپ

آلودگی اوزون در جهان و تبعات آن برای انسانها

آلودگی اوزون ممکن است تا سال ۲۰۵۰ میلیون‌ها نفر را به خطر بیندازد.

آلودگی اوزون ممکن است تا سال ۲۰۵۰ میلیون‌ها نفر را به خطر بیندازد.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) به نقل از ارث، نتایج تحقیقات اخیر پیش‌بینی نگران‌کننده‌ای را برای سطوح آلودگی اوزون در سراسر ایالات‌متحده تا سال ۲۰۵۰ نشان می‌دهد که نشان‌دهنده عدم انطباق بالقوه با استانداردهای کیفیت هوا و افزایش خطرات بهداشت عمومی است.

این مطالعه تصویر دقیقی از اینکه چگونه تغییرات ناشی از آب‌وهوا می‌تواند اوزون سطح زمین را تشدید کند، مولکول متشکل از سه اتم اکسیژن را ترسیم می‌کند.

آلودگی اوزون، که به‌عنوان اوزون سطح زمین نیز شناخته می‌شود، به وجود گاز اوزون (O۳) در پایین جو زمین اشاره دارد. بر خلاف لایه اوزون محافظ در استراتوسفر، اوزون سطح زمین، آلاینده مضر است.

آلودگی اوزون خطرات قابل توجهی برای سلامتی دارد و می‌تواند باعث مشکلات تنفسی، تشدید آسم، کاهش عملکرد ریه و افزایش حساسیت به عفونت‌های تنفسی شود.

قرار گرفتن در معرض طولانی‌مدت آلودگی اوزون می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن تنفسی و حتی مرگ زودرس شود. علاوه بر این، اوزون سطح زمین می‌تواند به اکوسیستم‌ها و به محصولات زراعی، جنگل‌ها و حیات وحش آسیب برساند.

تغییرات اقلیمی با افزایش دما، آلودگی اوزون را تشدید و واکنش‌های شیمیایی تولید اوزون را تسریع می‌کند. تلاش‌ها برای کنترل سطح اوزون از طریق اقدامات نظارتی و پیشرفت‌های فناوری متمرکز است.

نتایج تحقیقات تخمین می‌زند که بین پنج تا ۱۳ میلیون نفر دیگر ممکن است تا سال ۲۰۵۰ در معرض سطح خطرناک اوزون بالا قرار گیرند. این پیش‌بینی برای سیاست‌گذاران، به‌ویژه کسانی که در بررسی مداوم استانداردهای کیفیت هوای اوزون توسط آژانس حفاظت از محیط‌زیست نقش دارند، بسیار مهم است.

این تحقیق نه تنها درک ما از تأثیر تغییرات آب‌وهوا بر کیفیت هوا را عمیق‌تر می‌کند، بلکه به پالایش تحلیل‌های مقررات آب‌وهوا و پیشرفت‌های تکنولوژیکی مرتبط کمک می‌کند.

سیاست‌گذاران با ارائه تصویر واضح‌تر از سناریوهای بالقوه، به تحقیقاتی با داده‌های حیاتی برای تصمیم‌گیری آگاهانه تجهیز می‌شوند که به‌طور بالقوه به استراتژی‌های قوی‌تری در کاهش اثرات نامطلوب آلودگی اوزون منجر می‌شود.

با ادامه تغییر الگوهای اقلیمی، چنین مطالعاتی در هدایت پاسخ‌های موثر برای حفاظت از محیط زیست و سلامت عمومی بسیار مهم خواهد بود.


انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/30572