جنگل «بیالوویزا» یک میراث بوم شناختی مهم جهانی محسوب میشود و زیستگاه برخی از گونههای جانوری کمیاب اروپایی است.
دادگاه اتحادیه اروپا روز سهشنبه اعلام کرد که لهستان با ورود به جنگل «بیالوویزا» (Bialowieza) آن هم در مقیاسی گسترده، قوانین محیط زیست این اتحادیه را نقض کرده است.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) به نقل از یورونیوز، به گفته قاضی این دادگاه، ورود دولت لهستان به این جنگلها، نسل بسیاری از گونههای پرندگان و حشرات را در معرض خطر قرار داده است.
جنگل «بیالوویزا» یک میراث بوم شناختی مهم جهانی محسوب میشود و زیستگاه برخی از گونههای جانوری کمیاب اروپایی است.
این جنگل واقع در شمال شرق لهستان، به «آمازون اروپا» نیز مشهور است و کهنترین جنگل اروپا محسوب میشود که قدمت آن به آخرین عصر یخبندان برمیگردد. این جنگل اکنون در فهرست میراث جهانی سازمان ملل قرار دارد.
جنگل «بیالوویزا» برای قرنها از کوههای اورال تا ایرلند و اسپانیا وسعت داشت اما در حال حاضر تنها ۱۵۰۰ کیلومتر مربع از آن باقی مانده که ۸۰۰ کیلومتر مربع آن در بلاروس و ۶۰۰ کیلومتر مربع آن در لهستان قرار دارد.
بخش بلاروسی آن بطور کامل تحت عنوان پارک ملی محافظت میشود اما تنها ۱۶ درصد از بخش لهستانی آن تحت حفاظت است و دولت محافظهکار لهستان تصمیم گرفته است که بهره برداری از این جنگل را گسترش دهد؛ با این توجیه که برای کاهش حملات آفات، ضروریست تا شمار درختان آن کم شود.
این اقدام دولت، اعتراضات بسیاری از طرفداران محیط زیست را به همراه داشت. از جمله شماری از اعضای «صلح سبز» از سراسر اروپا به این منطقه آمدند و مسیر حرکت ماشینهای قطع درختان را بستند. دولت لهستان به خبرنگاران نیز اجازه ورود به این منطقه را نمیدهد.
بنا بر گزارش کارشناسان محیط زیست، دولت لهستان هرساله بیش از ۱۰۰ هزار متر مکعب چوب از این جنگل استخراج میکند. بهتازگی میزان استخراج از این هم فراتر رفته و حتی ذخایر طبیعیِ خارج از پارک ملی را نیز شامل شده است.
انتهای پیام