کد مطلب:2901
تاریخ انتشار:22 اسفند 1396 ساعت 10:52
چاپ چاپ

۹۶ ، سال سیاه محیط زیست

متأسفانه سال ۹۶ سیاه ترین سال برای محیط زیست ایران بوده است.

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با بیان این که دانشگاه سبز باید یک خط سبز در چیدمان اجتماعی ایجاد کند، گفت: متأسفانه سال ۹۶ سیاه ترین سال برای محیط زیست ایران بوده است.

به گزارش خبرنگار سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، محمد درویش در آیین اختتامیه هفته دانشگاه سبز که به میزبانی دانشگاه یزد برگزار شد با بیان این که دانشگاه سبز دانشگاهی است که بتواند نشاط و شادی پایدار برای دانشجویان، اساتید و مردم ایجاد کند، اظهار کرد: اگر اینگونه باشد، کسانی که بر طبل محیط زیست‌هراسی می‌کوبند در اقلیت قرار می‌گیرند.

وی با بیان این ‌ که سال ۹۶ سال خوبی برای محیط زیست ایران نبود، گفت: امیدوارم با عبرت گرفتن از رویدادهای سال ۹۶ تلاش کنیم که سال ۹۷ سال بهتری برای محیط زیست باشد.

این عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با اشاره به مفهوم دموکراسی اظهارکرد: از نگاه دموکراسی اگر بتوانیم برای مردم یک کشور فارغ از زبان، رنگ و دین و ... فرصت‌های برابر ایجاد کنیم، به توسعه یافتگی رسیده‌ایم که البته در فرهنگ ما از آن به عنوان یک واژه وارداتی یاد می‌شود.

وی ادامه داد: امروز اکولوژیست‌ها می‌گویند شاخص جامعه توسعه‌یافته دیگر این نیست که برای مردم یک سرزمین، فرصت‌های برابر ایجاد شود بلکه از نگاه آنها کشوری توسعه یافته است که بتواند برای همه زیست‌مندان شرایط زیست مناسب فراهم کند.

این عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع تاکید کرد: دموکراسی یک واژه وارداتی نیست بلکه اگر نگاهی به اشعار فردوسی، وحشی بافقی و دیگر شعرا و عرفا داشته باشیم، می‌بینیم که دموکراسی متعلق به فرهنگ ما است و اگر امروز بنا به ملاحظاتی از آن به عنوان یک واژه وارداتی یاد می‌شود، گناه ماست.

درویش یادآور شد: برای نخستین بار بحث توسعه پایدار توسط اسکندر فیروز- فردی که کلنگ سازمان محیط زیست در ایران را به زمین زد- مطرح شد. حال چگونه است که بحث توسعه پایدار یک موضوع وارداتی است و باور نداریم که محیط زیست و محیط زیستی‌ها آمده‌اند تا شرایط زندگی مناسب برای انسان‌ها و همه موجودات زنده فراهم کنند.

وی ادامه داد: چطور امروز برای ایجاد ۲۰۰ هزار شغل، چشمان مسئولان بسته و اجازه داده شده که ۷۲ سد روی ۱۴ رودخانه احداث شود و هزاران چاه غیرمجاز حفر شد و چگونه ۳۲۰ هزار هکتار زمین کشاورزی امروز به ۶۸۰ هکتار افزایش یافته است.

درویش با اشاره به تاریخچه‌ای از وضعیت دریاچه ارومیه تصریح کرد: در طول ۲۵ هزار سال پیش هرگز چنین بلایی بر سر دریاچه ارومیه نیامد و برخی اظهاراتی کهعده‌ای به عنوان کارشناس مطرح می‌کنند، کذب محض است.

وی به وضعیت دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که در دریاچه ارومیه عمدی جز ناآگاهی و ذبح ملاحظات زیستی محیطی وجود نداشته است.

مدیرکل سابق دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی محیط زیست خاطرنشان کرد: دانشگاه سبز باید یک خط سبز در چیدمان اجتماعی ایجاد کند و افرادی شجاع و سلحشور در آن فعالیت کنند که نگران میز و مصلحت‌های خود نباشند. آن وقت است که سال ۹۷ می‌تواند به مراتب سالی بهتر از سال ۹۶ در حوزه محیط زیست باشد.

وی تاکید کرد: محیط زیستی بودن را نباید به غرس کردن سالی یک نهال، یا جمع کردن زباله در روزهای پایان هفته خلاصه کرد بلکه محیط زیستی بودن یعنی اینکه به جای حرف‌های قشنگ، کارهای قشنگ انجام دهیم نه اینکه شعار محور باشیم.

این عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع افزود: دانشگاه سبز باید با رفتار خود نشان دهد که خودروهای شخصی باید محدود شوند نه اینکه در یک کشور ۸۰ میلیون نفری ۸۱.۵ میلیون لیتر بنزین مصرف شود.

درویش به تشریح وضعیت فاضلاب‌های صنعتی در رودخانه های بزرگ، آلودگی هوا و ... پرداخت و تصریح کرد: ثروتمندترین وزارتخانه عیار و شاخص هر کشور است و متاسفانه به مدد همین آلاینده‌ها، امروز وزارت بهداشت کشور ما با ۶۲ هزار میلیارد تومان بودجه، ثروتمندترین و آموزش و پرورش ما فقیرترین است که این جای تامل دارد.

وی با اشاره به اینکه همکاران ما برای کسر اضافه حقوق و ... بیانیه صادر می‌کنند اما تاکنون هیچ بیانیه ای برای رود اروند نداده‌اند،اظهارکرد: مردم باید ببینند کسی که دم از محیط زیست می‌دهد، انسان شاد و امیدواری است و مثل حرف‌هایش زندگی می‌کند.

درویش تصریح کرد: اگر می‌خواهیم کشور را نجات دهیم، نیاز به استادان، دانشجویان و کنشگرانی داریم که نگاهشان به مواهب طبیعی این سرزمین همانند نگاهی باشد که به عزیزترین‌های خود نظیر فرزند، والدین و دینشان دارند.
انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/2901