کد مطلب:26556
تاریخ انتشار:27 شهریور 1402 ساعت 11:41
چاپ چاپ

توفان در فرانسه و صدور «هشدار نارنجی» برای ۳۳ منطقه

سازمان هواشناسی فرانسه روز گذشته (یکشنبه) در حالی که این کشور برای توفان‌ها و بارندگی‌های شدید آماده می‌شود، «هشدار نارنجی» در ۳۳ منطقه صادر کرد.

سازمان هواشناسی فرانسه روز گذشته (یکشنبه) در حالی که این کشور برای توفان‌ها و بارندگی‌های شدید آماده می‌شود، «هشدار نارنجی» در ۳۳ منطقه صادر کرد.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، این هشدار که یک درجه کمتر از بالاترین سطح خطر است در پاسخ به خطر قریب‌الوقوع سیل و شرایط آب و هوایی نامساعد صادر شده است.

توفان،‌ رگبار و بارندگی‌های شدید و سیل‌آسا تاکنون نیز در مناطقی از این کشور خسارات برجای گذاشته است.

از مجموع ۹۶ منطقه فرانسه، ۳۳ منطقه به ویژه در معرض بارش باران و توفان قرار گرفته‌اند.

روز شنبه منطقه «ارو» در این کشور شاهد وقوع سیل شدید بود. در همین حال حومه پاریس، پایتخت این کشور نیز با توفان‌های شدید دست و پنجه نرم می‌کند.

سازمان هواشناسی فرانسه از ساکنان این ۳۳ منطقه خواسته است احتیاط کنند و فعالیت‌های خود را در فضای باز کاهش دهند.

این کشور در حالی برای مقابله با سیل و توفان آماده می‌شود که هفته پیش نیز در پی وقوع سیل مرگبار و بی‌سابقه ناشی از توفان مدیترانه‌ای موسوم به «دانیل»، دست‌کم ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر در لیبی کشته شدند و هزاران نفر دیگر نیز همچنان مفقود هستند.

توفان دانیل پیش از رسیدن به سواحل لیبی، هفته گذشته یونان، بلغارستان و ترکیه را درنوردیده و ضمن تخریب مناطقی بر اثر باران‌های سیل‌آسا دستکم ۲۷ کشته در این مناطق نیز بر جای گذاشته بود.

کارشناسان و دانشمندان علوم آب و هوایی، شکل‌گیری سامانه‌های شدید و غیرمعمول جوی نظیر توفان و سیل که به ویژه در تابستان امسال (۲۰۲۳) بسیاری از نقاط جهان را تحت تاثیر قرار داده و ادامه دارد، ناشی از تغییرات اقلیمی و به طور مشخص، گرم شدن کره زمین می‌دانند که به تشدید توفان‌ها، بارش‌ها و سیلاب‌ها در فصل جاری دامن زده است.

دمای زمین از زمان شروع عصر صنعتی تاکنون ۱.۱ درجه گرمتر شده و اگر کشورها به شدت از تصاعد گازهای گلخانه‌ای کم نکنند، روند گرمایش ادامه خواهد یافت.

دانشمندان مدت‌هاست هشدار داده‌اند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوخت‌های فسیلی است، توالی موج‌های گرما را بیشتر، شدید و کشنده‌تر می‌کند. این دانشمندان سال‌هاست که می‌گویند دولت‌ها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اقدامات جدی انجام دهند.

هشت سال گذشته داغ‌ترین سال‌های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریبا به طور قطع گرم‌ترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرم‌ترین دوره ثبت‌شده خواهد بود.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/26556