آتشسوزیهای بزرگ جدید در مرکز پرتغال باعث بسته شدن چندین بزرگراه از جمله بخشهایی از جاده بین «لیسبون» و «پورتو» شده است.
آتشسوزیهای بزرگ جدید در مرکز پرتغال باعث بسته شدن چندین بزرگراه از جمله بخشهایی از جاده بین «لیسبون» و «پورتو» شده است.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، آتشنشانان پرتغال در حال مبارزه برای مهار آتشسوزیهایی هستند که هزاران هکتار از اراضی این کشور را در بحبوحه افزایش دمای هوا فراگرفته است.
حدود ۸۰۰ پرسنل در عملیات اطفای آتشسوزی شبانهروز گذشته (دوشنبه) در نزدیکی شهر جنوبی «اودمیرا» شرکت کردند و بیش از ۱۴۰۰ نفر نیز مجبور به تخلیه منطقه شدند. همچنین دستکم ۹ آتشنشان در مهار آتشسوزی دچار سانحه شدهاند.
پیشبینی میشود که دمای هوا در شبه جزیره «ایبری» این هفته به بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد برسد. این شبهجزیره منطقهای در جنوب غرب اروپا از جمله کشورهای اسپانیا و پرتغال را در بر میگیرد.
مقامات محلی میگویند: سه آتشسوزی بزرگ که صدها هکتار از اراضی اسپانیا را در آخر هفته سوزانده بود، کنترل شده است اما هشدارهای هواشناسی در بیشتر نقاط این کشور همچنان برقرار است.
در پرتغال نیز روز گذشته دمای هوا در برخی از نقاط به بیش از ۴۶ درجه سانتیگراد رسید که گرمترین دمای ثبت شده در سال جاری میلادی (۲۰۲۳) است.
آتشسوزی در نزدیکی اودمیرا از روز شنبه آغاز شد و توسط بادهای شدید به سمت جنوب به داخل تپه «آلگاروه»، منطقه اصلی گردشگری پرتغال هدایت شد.
این آتشسوزی تاکنون به حدود ۶۷۰۰ هکتار پوشش گیاهی آسیب زده است و به دنبال آن تاکنون ۱۹ روستا و چهار اقامتگاه گردشگری تخلیه شده است.
شهردار منطقه نیز گفته است که وضعیت، «بحرانی، دشوار و پیچیده» است.
در مرکز پرتغال، آتشسوزیهای بزرگ دیگر باعث بسته شدن چندین بزرگراه از جمله بخشهایی از جاده بین لیسبون و پورتو شده است.
۱۶ هواپیمای آبپاش برای حمایت از تلاش های آتشنشانان در دو منطقه مستقر شدهاند.
مقاماتِ بیش از ۱۲۰ شهرداری در سراسر پرتغال، مناطق تحت مدیریت خود را در معرض حداکثر خطر آتشسوزی اعلام کردهاند.
در اسپانیا همچنین آتش در نزدیکی شهرهای ساحلی جنوب غربی «کادیز» و «هوئلوا» و در منطقه شمالی «کاتالونیا» در مجموع بیش از ۱۰۰۰ هکتار را در روزهای شنبه و یکشنبه سوزاند.
موج گرمای این هفته سومین بار است که در تابستان امسال شبه جزیره ایبری را درنوردیده است.
یکی از اعضای آژانس دولتی هواشناسی اسپانیا به رویترز گفته است که علت این وضعیت، توده بزرگی از هوای گرم و خشک از جانب شمال آفریقا بوده است و «به طور کلی شدیدتر، گسترده تر و کمی ماندگارتر» از دو موردی است که در ماه میلادی گذشته رخ داد.
تغییرات آب و هوایی، خطر تشدید آب و هوای گرم و خشک را افزایش می دهد که به نوبه خود احتمال آتشسوزیهای جنگلی را افزایش میدهد.
از زمان شروع دوره صنعتی، جهان در حال حاضر حدود ۱.۱ درجه سانتیگراد گرم شده است و دما همچنان در حال افزایش است، مگر اینکه دولت ها در سراسر جهان انتشار گازهای گلخانهای را به طور محسوس و جدی کاهش دهند.
هشت سال گذشته داغترین سال های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریباً به طور قطع گرمترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرمترین دوره ثبتشده خواهد بود.
دانشمندان مدتهاست هشدار دادهاند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانهای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوختهای فسیلی است، توالی موجهای گرما را بیشتر و شدید و کشندهتر میکند. این دانشمندان سالهاست که میگویند دولتها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای اقدامات جدی انجام دهند.
تغییرات اقلیمی نقش مهمی را در گرمایش زمین ایفا میکند. در همین حال عامل مهم دیگر بازگشت پیش بینی شده پدیده آب و هوایی ال نینو است. سازمان جهانی هواشناسی میگوید این ترکیب قرار است دمای جهانی را به رکورد جدیدی در پنج سال آینده برساند در حالی که کارشناسان آب و هوایی اظهار کردهاند که این اتفاق میتواند در سال جاری میلادی یا سال آینده میلادی (۲۰۲۴) رخ دهد.
انتهای پیام