ضایعات مواد غذایی نیمی از انتشارات سیستم غذایی جهان را تشکیل میدهد.
ضایعات مواد غذایی نیمی از انتشارات سیستم غذایی جهان را تشکیل میدهد.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، مطالعهای جدید که ۱۶۴ کشور و منطقه را پوشش میدهد تعدادی از راههای کاهش انتشار گازهای گلخانهای ناشی از ضایعات مواد غذایی را بررسی میکند که شامل کاهش ۵۰ درصدی مصرف گوشت و انتخاب کمپوست به جای استفاده از دفن زباله است.
به گفته سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) حدود یکسوم کل مواد غذایی تولید شده هر ساله از بین میرود یا هدر میشود. ضایعات جهانی مواد غذایی در سال ۲۰۱۷ تقریبا همان مقدار دیاکسید کربنی تولید کرد که مجموع انتشار گازهای گلخانهای ایالات متحده و اتحادیه اروپا بود.
سازمان ملل عنوان کرد که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ تحت تاثیر گرسنگی قرار گرفتند.
برخی از کشورها برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی کارهایی مانند آموزش عمومی و سیاستهای دولتی انجام دادهاند که برخی از موارد شامل دستهبندی زباله در ژاپن، آلمان و اخیرا چین است. با این حال بسیاری از کشورها به دلایل مختلف، مانند فقر، نابرابری و بیثباتی سیاسی تلاش اندکی را انجام میدهند.
کشورهای در حال توسعه با مشکلاتی در اجتناب از هدر رفتن مواد غذایی پس از برداشت مواجه هستند. اگر تولیدکنندگان به ویژه آنهایی که در آبوهوای گرمتر هستند، به یخچال دسترسی نداشته باشند، غذا میتواند در مسیر رسیدن به مصرفکننده فاسد شود.
این مطالعه نشان میدهد چین، هند، ایالات متحده و برزیل در مجموع بیش از ۴۴ درصد از انتشارات جهانی مربوط به عرضه را از زبالههای مواد غذایی و ۳۸ درصد از انتشارات جهانی مربوط به مدیریت زباله را تولید میکنند.
محققان اظهار کردند که یافتههای آنها میتواند به تصمیمگیرندگان کمک کند تا مداخلات مختلف در مورد از دست دادن مواد غذایی و ضایعات مواد غذایی را در زمینههای محلی خاص تنظیم کنند.
محققان دریافتند اگر از دست دادن و هدر رفتن مواد غذایی به نصف کاهش یابد، حدود یکچهارم از کل انتشار گازهای گلخانهای از سیستم غذایی جهانی حذف میشود. این مطالعه نشان میدهد که تنها ۲.۴ درصد از انتشار جهانی از زبالههای مواد غذایی از میوهها و سبزی ناشی میشود.
گوشت و فرآوردههای حیوانی نسبت به سایر انواع مواد غذایی باعث انتشار بیشتر گازهای گلخانهای میشوند. مطالعه جدید نشان میدهد که فرآوری گوشتی ۱۳ برابر بیشتر از فرآوری گوجهفرنگی در فرآیند کلی تولید، گازهای گلخانهای ایجاد میکند.
بنابراین این مطالعه نشان داد که کاهش مصرف گوشت و محصولات حیوانی به نصف، میانگین رد پای کربن در رژیم غذایی را به شدت و انتشار کلی سیستم غذایی را کاهش میدهد.
محققان اظهار کردند که کاهش مصرف محصولات حیوانی منجر به افزایش انتشار مدیریت زباله میشود زیرا انجام این کار مستلزم افزایش تولید، مصرف و هدر رفتن غلات برای جبران کاهش مصرف گوشت است. غلات و حبوبات بین نیم تا سهچهارم کل انتشارات مدیریت زباله را تشکیل میدهند.
این مطالعه جدید در Nature Food منتشر شده است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام