کد مطلب:22196
تاریخ انتشار:15 آبان 1401 ساعت 14:08
چاپ چاپ

به دنبال استفاده از ظرفیت های جوامع محلی برای مدیریت ذخیره گاه های زیستکره هستیم

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان کرد: در دنیا ۷۳۸ ذخیره‌گاه زیست‌کره در ۱۳۴ کشور وجود دارد که توسط شش سازمان منطقه‌ای هدایت می‌شوند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رویکرد جدید سازمان حفاظت محیط زیست، استفاده از ظرفیت های جوامع محلی در مدیریت ذخیره گاه های زیستکره است.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، حسن اکبری در آیین نکوداشت روز جهانی ذخیره گاه زیستکره که صبح امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، ایران را یکی از کشورهای پیشرو در انتخاب ذخیره‌گاه‌ها و ایجاد مدلی برای حفاظت از آن‌ها توصیف و اظهار کرد: در سال ۱۳۵۵ تعداد ۹ ذخیره گاه در کشور مصوب شد و در سال‌های بعد با افزوده شدن چهار ذخیره گاه دیگر، تعداد ذخیره‌گاه‌های ما به ۱۳ذخیره‌گاه رسید.

وی افزود: وجه تمایز ذخیره‌گاه زیست‌کره با دیگر مناطق حفاظت شده این است که نقش اصلی را در بهره‌برداری و حفاظت از این مناطق، جوامع محلی و ذینفعان بر عهده دارند بنابراین بهره‌برداری از ذخیره‌گاه های زیست‌کره به‌صورت پایدار صورت می‌گیرد.

به گفته اکبری، پراکنش ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره در ایران نسبتا مناسب است و توانسته اکوسیستم‌های مختلف را پوشش دهد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان کرد: در دنیا ۷۳۸ ذخیره‌گاه زیست‌کره در ۱۳۴ کشور وجود دارد که توسط شش سازمان منطقه‌ای هدایت می‌شوند.

وی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهایی است که هزینه زیادی برای حفاظت انجام داده است، گفت: کمتر کشوری در دنیا وجود دارد که همچون کشور ما تمام هزینه های حفاظت بر دوش دولت باشد.

اکبری تصریح کرد: ما با وجود تمام چالش‌ها توانستیم گونه‌های کاریزمای خود را حفظ کنیم. با این وجود، در استفاده مناسب از مدل‌های مشارکتی و همکاری با جوامع محلی چندان توفیقی نداشتیم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست بر توسعه همکاری‌های منطقه‌ای برای استفاده از مدل‌های مدیریت مشارکتی در ذخیره‌های زیست‌کره تاکید کرد.

وی در عین حال رویکرد جدید سازمان حفاظت محیط زیست را استفاده از ظرفیت‌های جوامع محلی در مدیریت ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره عنوان کرد و گفت: ما پیش‌نویس آیین‌نامه حفاظت مشارکتی را برای ارایه به دولت تدوین کرده‌ایم.

اکبری در پایان بر ضرورت استفاده مدیران حفاظت محیط زیست استان‌ها از ظرفیت های جوامع محلی تاکید کرد.

انتهای پیام

گزارش: لیدا ایاز


http://www.mohitzist.ir/fa/content/22196