کد مطلب:21840
تاریخ انتشار:1 شهریور 1401 ساعت 15:13
چاپ چاپ

جاده‌های جهان برای داغ‌تر شدن کره زمین آماده نیستند

موج گرمای تاریخی که تابستان امسال غرب اروپا را فرا گرفت باعث هرج و مرج در سیستم حمل و نقل شد. انحراف خطوط راه‌آهن، از کار افتادن باندهای فرودگاه و آسیب دیدگی جاده‌های کلیدی از جمله آن‌هاست.

موج گرمای تاریخی که تابستان امسال غرب اروپا را فرا گرفت باعث هرج و مرج در سیستم حمل و نقل شد. انحراف خطوط راه‌آهن، از کار افتادن باندهای فرودگاه و آسیب دیدگی جاده‌های کلیدی از جمله آن‌هاست.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، چنین اتفاقاتی در سراسر آمریکا، استرالیا، چین و آفریقا نیز گزارش شده است. با افزایش متوسط ​​دما و افزایش موج های گرما، زیرساخت ها و به ویژه جاده ها به طور فزاینده ای در برابر گرمایش جهانی ناشی از فعالیت بشر آسیب پذیر می شوند.

مطالعه انجام شده در سال ۲۰۱۷ که به ارزیابی اثرات بحران اقلیمی روی زیرساخت‌های حیاتی پرداخته، نشان داد: تا سال ۲۰۸۰، امواج گرما حدود ۹۲ درصد از مجموع آسیب‌های مخاطره‌آمیز در بخش حمل‌ و نقل اروپا را به خود اختصاص می‌دهد، این موضوع میتواند تا حد زیادی به این دلیل باشد که جاده‌ها برای شرایط آب و هوایی خنک‌تر ساخته شده‌اند.

در مطالعه دیگری که با هدف تعیین ترکیب مناسب جاده های محلی انجام گرفته، تخمین زده شد که در حدود ۳۵ درصد از آنها از مواد و ترکیباتی استفاده شده که مناسب وضعیت آب و هوا و اقلیم نبوده است.

"آمیت باسین"، مدیر مرکز تحقیقات حمل و نقل دانشگاه تگزاس، گفت: حداکثر دمایی که مهندسان عمران در طراحی جاده‌ها و ترکیبات مورد استفاده در آن‌ها به کار گرفته‌اند، اکنون بسیار فراتر رفته است.

زنجیره‌های تامین به وسایل نقلیه چرخ‌دار وابسته هستند تا کالاها، افراد و تقریبا هر وسیله دیگری در تمامی نقاط جابجا شده و دریافت شوند. کشتی‌ها، قطارها و هواپیماها ممکن است برای بسیاری از حمل و نقل‌های طولانی به کار گرفته شوند، اما پوشاکی که به ‌صورت آنلاین سفارش داده‌اید، با ون به شما تحویل داده میشود.

بسیاری از تغییراتی که گرمایش جهانی در وضعیت آب و هوا ایجاد کرده، تاثیر مخربی بر جاده‌های تمام نقاط دارد. علاوه بر گرمای شدید، بارندگی شدید و سیل ناشی از آن می تواند به سرعت بزرگراه ها و جاده های آسفالت را فرسوده کند و همچنین جاده های ساخته شده از شن و خاک را از بین ببرد. هزینه تعمیر و مرمت می تواند بسیار زیاد باشد: سیل‌های ویرانگر در استرالیا بین سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۰ حدود ۶.۴ میلیارد دلار برای تعمیر شبکه جاده‌ای هزینه داشته است.

همچنین بر اساس گزارشی از موسسه آب و هوای کانادا، بیش از نیمی از جاده های زمستانی این کشور در مناطق شمالی که هر پاییز روی دریاچه‌ها و رودخانه های یخ زده ساخته می شوند، ممکن است طی ۳۰ سال آینده غیرقابل استفاده شوند.

به گفته "کلود ون روتن"، رئیس سابق انجمن جهانی جاده‌، موج گرما در تابستان سال جاری در اروپا جدیدترین یادآور اختلاف فزاینده بین واقعیت آب و هوایی کره زمین و آنچه جاده‌های موجود می‌توانند تحمل کنند، است.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/21840