کد مطلب:21806
تاریخ انتشار:29 مرداد 1401 ساعت 14:01
چاپ چاپ

ایجاد بانک «نمونه‌های سلولی حیات وحش» با همکاری جهاد دانشگاهی

در راستای عمل به سه محور موزه ملی تاریخ طبیعی، ذخایر ژنتیکی و نظارت بر موزه تاریخ طبیعی کشور اقداماتی از یک سال اخیر شروع شده و برخی نیز به نتیجه رسیده است.

مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی گفت: ارتقای کیفی و کمی بانک گونه‌های زیستی و ژنتیکی که در موزه مستقر است را هفته آینده به‌صورت رسمی با مرکز ملی ذخایر ژنتیکی جهاد دانشگاهی آغاز می‌کنیم همچنین همکاری خود را با موسسه رویان برای ایجاد بانک نمونه‌های سلولی حیات وحش آغاز کرده‌ایم.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)
، محمد مدادی در نشست خبری که امروز( ۲۹ مردادماه ) به مناسبت هفته دولت در اداره کل محیط زیست محیط زیست تهران برگزار شد، به سه محور اصلی کار دفتر تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی اشاره کرد و گفت: در راستای عمل به سه محور موزه ملی تاریخ طبیعی، ذخایر ژنتیکی و نظارت بر موزه تاریخ طبیعی کشور اقداماتی از یک سال اخیر شروع شده و برخی نیز به نتیجه رسیده است.

وی افزود: جمع‌آوری نمونه‌ها از اقدامات انجام شده است که بیش از ۲۴ هزار نمونه طی یک سال گذشته در بخش‌های مختلف جانوری و گیاهی جمع آوری، شناسایی و ساماندهی شده است. ارزشگذاری نمونه‌های موزه ملی تاریخ طبیعی از سال گذشته شروع شده و با یک مطالعه علمی به پایان رسیده است.

مدادی ادامه داد: حمایت از صندوق ملی محیط زیست از تاریخ طبیعی کشور را جلب کردیم وتفاهمنامه آن منعقد و اجرای آن نیز شروع شده است.

وی با اشاره به پروژه‌های موزه تاریخ طبیعی توضیح داد: چندین پروژه موزه تاریخ طبیعی در حال اجرا است. به عنوان نمونه هفته آینده موزه تاریخ طبیعی اداره کل گلستان به مناسبت هفته دولت افتتاح خواهد شد.

مدادی ادامه داد: پنج پروژه در حوزه فسیل و جمع‌آوری نمونه‌های جانوری و گیاهی در سطح کشور شروع شسد و درهمان سال گذشته به پایان رسید.

 مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست درباره حوزه حفاظت از ذخایر ژنتیکی افزود: براساس وظایف محوله و قوانین و مقررات دستورالعمل خروج گونه‌های حیات وحش از کشور تدوین و ابلاغ شد.

مدادی ادامه داد: کار مشترکی را با گمرک انجام دادیم و ساماندهی و مدیریت خروج نمونه از کشور اتفاق افتاد.

وی افزود: ارتقای کیفی و کمی بانک گونه‌های زیستی و ژنتیکی که در موزه مستقر است را هفته آینده به‌صورت رسمی با مرکز ملی ذخایر ژنتیکی آغاز می‌کنیم همچنین همکاری خود را با موسسه رویان برای ایجاد بانک نمونه‌های سلولی در حیات وحش که در کشور وجود نداشت، آغاز کرده‌ایم.

مدادی در حوزه مدیریت و حفاظت بر موزه‌های تاریخ طبیعی کشور در قالب سامانه جامع محیط زیست توضیح داد: صدور شناسنامه برای کلیه نمونه‌های موجود در موزه‌های تاریخ طبیعی کشور آغاز شده است که امیدواریم طی چند سال آینده بتوانیم تمام نمونه‌های موجود درکشور را شناسنامه‌دار کنیم.

 مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست به دیگر اقدامات این دفتر اشاره کرد و گفت: تدوین دستورالعمل مدیریت سبز پارک‌های شهری یکی از این اقدامات بود. این دستور العمل در کشور وجود نداشت و در هشت محور مختلف اعم از پوشش گیاهی، مدیریت المان‌ها، مدیریت انرژی، بحث آموزش و ارتقای افکارعمومی توسط سازمان تدوین و از سوی سازمان شهرداری‌ها به کل شهرداری‌های کشور ابلاغ شد تا ازاین به بعد در مدیریت پارک‌های شهری این المان‌ها دیده شود.

مدادی در پایان به اقدامات انجام شده برای مدیریت گونه‌های مهاجم و بیگانه اشاره کرد و گفت: بستر ایجاد یک کارگروه فراسازمانی و ملی برای مدیریت گونه‌های مهاجم شروع شده است که به‌زودی اولین جلسه آن را برگزار خواهیم کرد. به طور خاص در رابطه با گونه «پالونیا» با همکاری وزارت کشور و وزارت جهاد کشاورزی اقداماتی انجام و ممنوعیت کشت و واردات و تکثیر پالونیا تا تصمیم گیری نهایی از طریق سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها به شهرداری‌های کل کشور و حتی توسط برخی دادستان‌های استان‌ها ابلاغ و این ممنوعیت اعلام شد تا در قالب کارگروه موضوع را بررسی کنیم و به یک تصمیم جامعی درباره این موضوع برسیم.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/21806