کد مطلب:18219
تاریخ انتشار:25 مهر 1400 ساعت 12:40
چاپ چاپ

مهار تغییرات آب‌وهوایی با سرمایه‌گذاری ۳ برابری در انرژی‌های تجدیدپذیر

مدل‌ها نشان می‌دهند که اگر سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش نیابد، دمای جهان تا ۲.۶ درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد که فراتر از حد توافقنامه پاریس (۱.۵ درجه) است.

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) هشدار داد که جهان باید برای مهار تغییرات اقلیمی، سرمایه‌گذاری انرژی پاک را تا سال ۲۰۳۰ سه برابر کند و این موضوع برای مبارزه موثر با تغییرات آب‌وهوا و کنترل بازارهای انرژی مورد نیاز است. مدل‌ها نشان می‌دهند که اگر سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش نیابد، دمای جهان تا ۲.۶ درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد که فراتر از حد توافقنامه پاریس (۱.۵ درجه) است.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) به نقل از ویفروم، آژانس بین‌المللی انرژی اظهار کرد: جهان به اندازه کافی برای تامین نیازهای آینده خود در زمینه انرژی سرمایه‌گذاری نمی‌کند و هزینه‌های مربوط به تغییر به تدریج افزایش می‌یابد اما بسیار کمتر از آن چیزی است که برای برآوردن تقاضای روزافزون خدمات انرژی پایدار مورد نیاز است.

قیمت برق در هفته‌های اخیر به بالاترین سطح خود رسید زیرا قیمت نفت و گاز طبیعی به بالاترین سطح خود در چند سال اخیر رسیده و کمبود گسترده انرژی، آسیا، اروپا و ایالات‌متحده را در برگرفته است.

تقاضای سوخت فسیلی نیز در حال بهبود است زیرا دولت‌ها محدودیت‌ها را برای مهار شیوع بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ کاهش می‌دهند. در سال ۲۰۲۰، سوخت‌های فسیلی تقریبا ۸۰ درصد از منابع انرژی جهان و منابع تجدیدپذیر تنها ۱۲ درصد آن را تشکیل دادند.

آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) بیان کرد: اگر جهان امیدوار است بتواند به‌طور موثر با تغییرات آب‌وهوا مبارزه کند و بازارهای ناپایدار انرژی را تحت کنترل داشته باشد، باید سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر تا پایان دهه، سه برابر شود و در این زمینه راهنمایی و هشدار سیاست‌گذاران ضروری است.

آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داد که انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، بادی و آبی به همراه انرژی‌ زیستی باید سهم بسیار بیشتری در بازگشت سرمایه‌گذاری انرژی پس از همه‌گیری داشته باشند.

IEA خاطرنشان کرد: در سال جاری، انرژی‌های تجدیدپذیر بیش از دو سوم سرمایه‌گذاری در ظرفیت تولید برق جدید را شامل می‌شوند اما افزایش قابل‌توجه در استفاده از زغال‌سنگ و نفت باعث دومین افزایش سالانه در انتشار گازهای گلخانه‌ای دی‌اکسیدکربن (CO۲) ناشی از تغییرات آب‌وهوایی شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی تاکید کرد که انتقال سریع‌تر انرژی در آینده از مصرف‌کنندگان بهتر محافظت خواهد کرد و جهش لازم برای انجام تعهدات توافق‌نامه ۲۰۱۵ پاریس برای جلوگیری از افزایش دما تا حد ممکن و تا ۱.۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر از دوران جامعه پیش‌صنعتی، همچنان زیاد است.

آژانس بین‌المللی انرژی برای اولین بار اوج تقاضای نفت را در تمام سناریوهای خود پیش‌بینی کرده است و در مورد آینده سوخت‌های فسیلی در گزارش ماه مه، دوبار هشدار جدی داده است که تقاضای کمتر و افزایش سوخت‌های کم‌ انتشار را پیش‌بینی می‌کند که باعث می‌شود عدم ضرورت میدان‌های جدید نفت و گاز فراتر از سال ۲۰۲۱ باشند.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/18219