کد مطلب:17777
تاریخ انتشار:5 مرداد 1400 ساعت 10:55
چاپ چاپ

باتری‌ وسایل نقلیه الکتریکی، چالش آینده محیط زیست خواهد بود!

گسترش استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی، نگرانی‌های بسیاری را در مورد دفع باتری‌های این وسایل نقلیه و اثرات منفی آنها بر محیط زیست پدید آورده است‌.

گسترش استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی، نگرانی‌های بسیاری را در مورد دفع باتری‌های این وسایل نقلیه و اثرات منفی آنها بر محیط زیست پدید آورده است‌.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) و به نقل از فوربس، استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی این روزها در حال افزایش است. این وسایل نقلیه در حال حاضر، بخش مهمی از برنامه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و نجات دادن محیط زیست به شمار می‌روند. آمریکا مدت‌هاست که مردم را به استفاده از این وسایل نقلیه ترغیب می‌کند و رئیس جمهور این کشور نیز با پیشنهاد کردن ساخت ۵۰۰ هزار ایستگاه شارژ در سراسر کشور، به تشویق پیشبرد این برنامه پرداخته است. تعداد وسایل نقلیه الکتریکی در جاده‌های آمریکا و اروپا در حال گسترش است. با وجود این نمی‌توان ادعاهای مطرح شده را انکار کرد که نشان می‌دهند گازهای گلخانه‌ای، تنها نگرانی در مورد آلودگی جهان نیستند. یکی از پیشگامان تولید وسایل نقلیه الکتریکی در چین دریافته است که دفع باتری‌های این وسایل نقلیه، خطرات زیست‌محیطی شدیدی را به همراه دارد.

جدیدترین گزارش "وزارت ترابری آمریکا"(USDOT) نشان می‌دهد که در حال حاضر حدود دو میلیون وسیله نقلیه الکتریکی در جاده‌های این کشور وجود دارد. اگرچه این آمار، درصد کمی از کل خودروها را تشکیل می‌دهد اما سه برابر آمار چهار سال پیش است و این عجیب نیست. گذشته از تمایل مالکان خودروها برای کمک به مقابله با تغییرات اقلیمی، مدت‌هاست که دولت فدرال تا ۷۵۰۰ دلار اعتبار برای خرید خودروهای الکتریکی ارائه می‌کند. از آنجا که در اروپا، حساسیت بیشتری نسبت به مشکلات زیست‌محیطی به چشم می‌خورد، حدود ۳/۲ میلیون وسیله نقلیه در جاده‌ها وجود دارد. این تعداد در انگلستان به ۸۰۰ هزار وسیله نقلیه می‌رسد اما چین در این زمینه پیشرو است. این کشور، بیش از نیمی از وسایل نقلیه الکتریکی جهان را تولید می‌کند و جاده‌های آن می‌توانند از این وسایل نقلیه پشتیبانی کنند.

با توجه به تسلط چین بر حوزه وسایل نقلیه الکتریکی، این کشور در حال کشف کردن یک مشکل زیست‌محیطی جدید و شدید است. باتری‌های وسایل نقلیه الکتریکی، سمی هستند و توانایی زیادی در آلوده کردن دارند. این موضوع در ابتدا کمتر مشهود بود. این باتری‌ها بین پنج تا هشت سال دوام می‌آورند؛ بنابراین به زمان نیاز بود تا چین بتواند راه‌هایی را برای دفع ایمن آنها ارائه دهد. چین در سال گذشته مجبور شد ۲۰۰ هزار تن از این باتری‌ها را از بین ببرد. دولت چین انتظار دارد که این تعداد طی چهار سال آینده به ۸۰۰ هزار تن برسد و رشد سالانه آن بیش از ۴۰ درصد باشد.

باتری‌های وسایل نقلیه الکتریکی، فلزات سنگینی مانند کبالت و نیکل را شامل می‌شوند که هیچ کدام از آنها به صورت طبیعی از بین نمی‌روند. همچنین آنها حاوی منگنز هستند که می‌توانند علاوه بر هوا، خاک و آب را نیز آلوده کنند. باتری‌های لیتیومی پس از تجزیه، هیدروژن فلورید و آلاینده‌های دیگری را تولید می‌کنند. پروفسور "وو فنگ"(Wu Feng)، استاد موسسه "Beijing Institute of Technology" چین گفت: یک باتری ۲۰ گرمی تلفن همراه می‌تواند سه استخر استاندارد آب را آلوده کند و اگر در زمین رها شود، یک کیلومتر مربع زمین را به مدت ۵۰ سال آلوده کند.

منظور از نگرانی‌ها این نیست که آمریکا یا هر کشور دیگری، استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی را متوقف کند. وسایل نقلیه الکتریکی به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک خواهند کرد و از هر نظر، بهتر از سایر وسایل نقلیه هستند. شکی نیست که فناوری‌های آینده می‌توانند سمی بودن باتری‌های وسایل نقلیه الکتریکی را برطرف کنند و راه‌های بهتری برای از بین بردن آنها ارائه دهند.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/17777