کد مطلب:17730
تاریخ انتشار:27 تیر 1400 ساعت 13:18
چاپ چاپ

انرژی‌های تجدیدپذیر فقط ۸ درصد نیاز برق جهان را تامین می‌کنند

در سال‌های اخیر میزان انتشار کربن از نیروگاه‌های سراسر جهان کاهش یافته است اما در ۱۸ ماه آینده بازگشت چشمگیری خواهند داشت.

در سال‌های اخیر میزان انتشار کربن از نیروگاه‌های سراسر جهان کاهش یافته است اما در ۱۸ ماه آینده بازگشت چشمگیری خواهند داشت.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، تقاضای برق پس از سقوط یک درصدی در سال گذشته، با افزایش پنج درصدی در سال ۲۰۲۱  مواجه شده است و بیشترین رشد در آسیا یعنی مکانی است که تقاضا برای استفاده از زغال‌سنگ به‌عنوان کثیف‌ترین سوخت فسیلی، منبع تولید برق شده است.

محدودیت‌های کرونایی عامل برخی از کاهش‌های اخیر بوده است. به‌ عنوان‌ مثال، مصرف انرژی ساختمان‌های اداری با توجه به دورکاری کارکنان کاهش و انتشار دی‌اکسیدکربن (CO۲) از تولید برق در سراسر جهان بعد از کاهش یک درصدی سال ۲۰۱۹، ۳.۵ درصد دیگر در سال ۲۰۲۰ کاهش یافت اما با بهبود اقتصاد، مصرف انرژی جهانی این کاهش‌ها را از بین خواهد برد و نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که انتشار کربن از بخش برق پس از دو سال کاهش، امسال ۳.۵ درصد و سال ۲۰۲۲ با ۲.۵ درصد به بالاترین میزان افزایش خواهد یافت در نتیجه، جهان از مسیر خنثی‌ شدن کربن خارج می‌شود.

طبق گزارش نگران‌کننده‌ای که آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) انتظار می‌رود که تقاضای برق در سال ۲۰۲۱ پنج درصد و در سال ۲۰۲۲ چهار درصد افزایش یابد. توسعه گسترده منابع انرژی تجدیدپذیر مانند باد و انرژی خورشیدی حدود نیمی از این افزایش را جبران خواهد کرد و انتظار می‌رود که انرژی هسته‌ای نیز در سراسر جهان رشد کند. به عبارت دیگر، هر چند انرژی پاک استفاده می‌شود اما برای جبران استفاده از زغال‌سنگ و مهار گازهای گلخانه‌ای که باعث تغییرات آب‌وهوایی می‌شوند، کافی نیست.

موضوع مهم دیگری که بسیار نگران‌کننده است، رشد مورد انتظار در استفاده از زغال‌سنگ است. دستور کار جهانی IEA برای دستیابی به انتشار صفر با کاهش سریع زغال سنگ در سراسر جهان پیش‌بینی شده است که طی چهار سال آینده به ۶ درصد کاهش سالانه در سراسر جهان نیاز دارد. انرژی‌های تجدیدپذیر امسال ۸ درصد و سال آینده ۶ درصد افزایش می‌یابد اما این تنها نیمی از نیاز جهان به برق را تامین خواهد کرد.

در عوض، انتظار می‌رود که میزان استفاده از زغال‌سنگ برای تولید برق در سال جاری تقریبا ۵ درصد و در سال بعد ۳ درصد افزایش یابد.

گزارش IEA همچنین به فشارهای اخیر در شبکه‌های برق سراسر کره زمین اشاره دارد که ناشی از الگوی آب‌وهوایی غیرمعمول است. به‌ عنوان‌ مثال، کشور چین بیشترین تلاش برای سهمیه‌بندی انرژی در ۱۰ سال اخیر را در زمستان گذشته آغاز کرد.

سیستم انرژی ژاپن نیز به دلیل دمای سرد زمستان و بحران واردات گاز طبیعی با فشار روبرو شد. این گزارش همچنین به افزایش مصرف برق در کانادا و ایالات‌ متحده امریکا در تابستان سال جاری و پس از رکوردشکنی ماه گذشته اشاره کرد که شبکه‌های محلی را به تلاش برای تامین تقاضای برق برای تهویه مطبوع متشنج کرده بود.

در سال ۲۰۲۰ تریلیون‌ها دلار برای انرژی پاک سرمایه‌گذاری جهانی شد و کشورها باید سرمایه گذاری در منابع جدید نفت، گاز طبیعی و زغال‌سنگ را متوقف کنند تا انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ به صفر برسد. برای تغییر مسیر حرکت پایدار، باید به‌ طور گسترده سرمایه گذاری در فن‌آوری‌های انرژی پاک را افزایش دهیم.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/17730