کد مطلب:17605
تاریخ انتشار:6 تیر 1400 ساعت 11:10
چاپ چاپ

بدترین رویداد اقلیمی هنوز رخ نداده است

دانشمندان IPCC هشدار می‌دهند: ما در حال حاضر در مسیر رسیدن به ۵.۴ درجه فارنهایت و «بهترین حالت» هستیم.

خبرگزاری فرانسه (AFP) در اوایل سال جاری در گزارشی جدید و تکان‌دهنده از هیأت بین‌دولتی تغییرات اقلیمی سازمان ملل‌متحد (IPCC) بیان کرد که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از گرسنگی، بیماری و گرمای شدید رنج می‌برند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) به نقل از ارث، این گزارش که قرار است سال آینده منتشر شود، هشدار می‌دهد که حتی اگر انسان بتواند انتشار گازهای گلخانه‌ای گرم‌کننده سیاره را تعدیل کند، اثرات ویرانگر تغییر اقلیم در دهه‌های آینده، زندگی روی کره زمین را تغییر خواهد داد و این موضوع به علت ذوب یخچال‌ها و آزادسازی دی‌اکسیدکربن بدون در نظرگرفتن تلاش‌هایی برای کاهش است. طبق گفته ناسا، در دهه‌های پس از انقلاب صنعتی، زمین تقریبا دو درجه فارنهایت گرم شده است.

دانشمندان IPCC هشدار می‌دهند: ما در حال حاضر در مسیر رسیدن به ۵.۴ درجه فارنهایت و «بهترین حالت» هستیم.

محققان  افزودند: گرم‌شدن طولانی‌مدت بالاتر از ۲.۷ درجه فارنهایت می‌تواند به تدریج جدی، طولانی و عواقب غیرقابل برگشت ایجاد کند.

کارشناسان عنوان کردند: تا اواسط قرن، ۱۳۰ میلیون نفر با گرسنگی مواجه خواهند شد، ۳۵۰ میلیون نفر از خشکسالی طولانی‌مدت رنج خواهند برد و ۴۲۰ میلیون نفر دیگر نیز در معرض امواج گرمای شدید و بالقوه قرار خواهند گرفت. علاوه بر این، میلیون‌ها نفر از مردم سراسر جهان که در امتداد خط ساحلی زندگی می‌کنند، می‌توانند به یک‌باره در معرض آسیب‌های مرتبط با آب‌وهوا از جمله خشکسالی، موج گرما، طوفان، آتش‌سوزی و سیل قرار گیرند. در این گزارش آمده است که هنوز بدترین موارد اتفاق نیفتاده است و زندگی فرزندان و نوه‌های ما بیش از زندگی خودمان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

سایمون لوئیس، استاد علوم تغییرات جهانی در دانشگاه کالج لندن به نشریه گاردین گفت: موارد ذکرشده در گزارش IPCC نباید تعجب‌آور باشد، زیرا این اطلاعات علمی است و به‌طور صریح هشدار می‌دهد که موج‌های گرمایشی، آتش‌سوزی، سیل و خشکسالی به‌طور فزاینده‌ای با تاثیرات ناگوار برای بسیاری از کشورها همراه خواهد بود. علاوه بر این، برخی تغییرات برگشت‌ناپذیر وجود دارد که اغلب به‌عنوان نقاط اوج نامیده می‌شوند، مانند مکان‌هایی که دمای بالا و خشکسالی دارند و این نقاط اوج همانند دومینو بهم مرتبط هستند.

با توجه به این‌که زمان دقیق و اوج این رویدادها را دانشمندان به خوبی درک نکرده‌اند، در ارزیابی‌های گذشته IPCC نیز کمتر مطرح شده است، اما این‌بار به طور صریح ذکر شده است و افراد باید بدانند که اگر جامعه اقدامی در جهت کاهش سریع انتشار کربن انجام ندهد، در معرض چه عوامل خطرناکی قرار خواهد گرفت.

IPCC در بیانیه‌ای اعلام کرد: در حالی که تحقیقات هنوز ادامه دارد، درباره محتوای پیش‌نویس گزارش‌ها توضیحی نمی‌دهد.

خبرگزاری فرانسه بیان کرد: گزارش رسمی که بر تصمیمات مهم سیاسی تاثیرگذار خواهد بود تا فوریه سال ۲۰۲۲ منتشر نخواهد شد.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/17605