کد مطلب:16218
تاریخ انتشار:11 اردیبهشت 1400 ساعت 11:34
چاپ چاپ

تمایل ژاپن به ادامه همکاری با ایران

با توجه به وسعت و دامنه فعالیتی که طرح حفاظت از تالاب های ایران در سطح کشور دارد می توان از آن به عنوان یک طرح بزرگ یاد کرد.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست و مجری ملی طرح، از برگزاری بیست و ششمین جلسه کمیته راهبری طرح حفاظت از تالاب های ایران در روز ششم اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد. در این جلسه که به صورت آنلاین برگزار شد، سرپرست دفتر حفاظت و احیا تالاب ها، نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد، مدیران کل حفاظت محیط زیست استان های آذربایجان شرقی، غربی، فارس و خوزستان، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور، وزارت نیرو، وزارت امور خارجه، وزارت جهاد کشاورزی و دفاتر مرتبط سازمان حفاظت محیط زیست حضور داشتند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در ابتدای این نشست، احمدرضا لاهیجان زاده، ضمن خوشامدگویی به میهمانان حاضر در جلسه از عملکرد مثبت و چشمگیر طرح حفاظت از تالاب های ایران با وجود تمام محدویت های حاصل از ویروس کرونا که دنیا را تحت شعاع قرار داده است، ابراز خرسندی و امیدواری کرد و این دستاوردها را حاصل حمایت ها و همکاری های دستگاه های اجرایی، سازمان های مردم نهاد و سایر دست اندرکاران و مشارکت کنندگان دانست.

وی همچنین اظهار کرد: با توجه به وسعت و دامنه فعالیتی که طرح حفاظت از تالاب های ایران در سطح کشور دارد می توان از آن به عنوان یک طرح بزرگ یاد کرد. این طرح از سال 2005 فعالیت خود را ابتدا در قالب یک سند 7 ساله آغاز کرد و این فعالیت ها را در قالب یک استراتژی 5 ساله ادامه داد، اما بزرگترین اقدام طرح که در سال 2020 انجام شد تهیه و نهایی سازی یک سند پنج ساله تا سال 2025 بود که با مشارکت و همکاری دستگاه‌ها و ذینفعان به تصویب رسید.

لاهیجان زاده در ادامه از موفقیت پروژه الگوسازی مشارکت مردم در احیای دریاچه ارومیه که در هفتمین سال اجرای خود است یاد کرد و گفت: خوشبختانه دستیابی این طرح به نتایج و تجربیات موفق طی دوره  همکاری های هفت ساله دولت ژاپن و جمهوری اسلامی ایران برای احیا دریاچه ارومیه، توانست موافقت دولت ژاپن را برای ادامه همکاری ها در قالب یک سند سه ساله  تحت عنوان«پایدارسازی دستاوردهای احیا دریاچه ارومیه و توسعه تجارب نوآورانه آن برای پایدارسازی محیط زیست و معیشت» در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس و خوزستان کسب کند.

طی این جلسه همچنین کلودیو پروویداس، نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد از تلاش های سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان یکی از قدیمی ترین شرکای اجرایی برنامه توسعه ملل متحد قدردانی کرد و مشارکت فعال دستگاه ها و بخش های عضو کمیته راهبری طرح را متضمن موفقیت و تداوم این همکاری ها برشمرد.

در ادامه مهری اثناعشری، سرپرست طرح حفاظت از تالاب های ایران به ارائه گزارش عملکرد و دستاوردهای اصلی و کلیدی طرح در سال 2020 پرداخت و ضمن قدردانی از اعضاء کمیته راهبردی برای حمایت های مداوم، دستیابی به اهداف تعیین شده در سند پنج ساله 2025-2020 طرح را مستلزم تداوم این همکاری های بین بخشی و لحاظ کردن اولویت های مرتبط با تالاب ها در سیاست ها و برنامه ریزی های بخشی در سطوح ملی و استانی دانست.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/16218