کد مطلب:16166
تاریخ انتشار:2 اردیبهشت 1400 ساعت 09:29
چاپ چاپ

گرامیداشت روز جهانی زمین، نکوهش انفعال در برابر خطر انقراض

روز جهانی زمین با هدف یادآوری اهمیت طبیعت و نجات و حفظ زمین امروز بیست و دوم آوریل در سراسر کره خاکی گرامی داشته می‌شود.

روز جهانی زمین با هدف یادآوری اهمیت طبیعت و نجات و حفظ زمین امروز بیست و دوم آوریل در سراسر کره خاکی گرامی داشته می‌شود. برنامه‌های گسترده این مراسم بزرگداشت که پنجاه و یکمین آن از زمان نامگذاری این روز به شمار می رود، برای دومین سال پیاپی عمدتا به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، ‌حفاظت از طبیعت همزمان با ورود به دومین سال همه گیری ویروس کرونا، اهمیت دوچندان پیدا کرده است. براساس برخی نظریه‌ها، از بین رفتن زیست‌بوم‌ها و فاصله میان انسان و طبیعت از این پس باعث انتقال بیش از پیش بیماری از حیوانات به انسان خواهد شد. در صورت ادامه این وضعیت، باید منتظر همه‌گیری‌های جدید باشیم.

از سوی دیگر ارتباطات گسترده و تبدیل کره زمین به «دهکده جهانی» عملا باعث شده تا بروز یک بیماری ویروسی در یک گوشه دنیا، بحرانی جهانی ایجاد کند. اسلاوی ژیژک، متفکر شناخته شده صرب‌تبار ساکن ایالات متحده، سال گذشته و در کتاب «در طوفان همه‌گیر/ویروسی» نوشته بود اگر ویروس کرونا، قبل از اصلاحات دنگ شیائوپنگ در چین به انسان منتقل شده بود، احتمالا به بیماری یک شهر کوچک محدود می‌ماند و ما هرگز از آن چیزی نمی‌شنیدیم.

روز جهانی زمین امسال و باوجود گام‌های مثبت دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی برای حفاظت بیشتر از محیط زیست و مقابله با تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین، با انتقاد گسترده سازمان‌های محلی و فراملی حامی محیط زیست برگزار می‌شود. بسیاری انفعال دولت‌ها* سازمان‌های بین‌المللی و شرکت‌های فراملی را در نیم قرن گذشته، مسئول وضعیت وخیم کنونی کره زمین و بشر می‌دانند.

روز زمین چگونه به تقویم مناسبت‌های‌جهانی وارد شد؟

جان مک کانل، فعال صلح طلب برای اولین بار در سال ۱۹۶۹ پیشنهاد نام گذاری روزی را به عنوان روز زمین مطرح کرد. پیشنهاد او در کنفرانس یونسکو در شهر سان فرانسیسکو ارائه شد.

هدف جان مک کانل از این پیشنهاد گرامیداشت کره زمین و مفهوم صلح در ایالات متحده آمریکا بود. روز زمین برای اولین بار در روز ۲۱ مارس (اول فروردین) سال ۱۹۷۰ میلادی گرامی داشته شد.

پس از آن گیلرد نلسون، سناتور آمریکایی روز ۲۲ آوریل را به جای ۲۱ مارس برای نام گذاری روز زمین پیشنهاد کرد. بنا بر اطلاعات سایت رسمی «روز زمین» سناتور نیلسون و تیم همکارش می‌خواستند در فاصله میان دو تعطیلی بزرگ پیش از تابستان، از بسیج حداکثری دانشجویان و دانش‌آموزان برای گرامیداشت این روز بهره ببرند.

نام گذاری روز ۲۲ آوریل به عنوان روز زمین در سال ۱۹۹۰ میلادی جنبه بین المللی پیدا کرد. برنامه‌های روز زمین هم اکنون در ۱۴۱ کشور جهان برگزار می‌شود.

برنامه‌های ۲۲ آوریل ۲۰۲۱ برای روز زمین
بزرگ‌ترین برنامه امسال، میزبانی جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده از نشست سران جهان برای مقابله با تغییرات اقلیمی است که البته به صورت مجازی برگزار می‌شود.

حضور شی‌‌ژین پنگ، رئیس جمهوری خلق چین، یکی از نقاط قوت این نشست به شمار می‌رود. چین همراه با ایالات متحده آمریکا یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان آلاینده‌های کربن در جهان به شمار می‌رود.

تنها یک روز پیش از این نشست، اتحادیه اروپا اولین گام رادیکال برای به صفر رساندن آلاینده‌های کربن تا سال ۲۰۵۰ را برداشت.

علاوه بر اجلاس سران، سازمان روز جهانی زمین هم برنامه آنلاینی را برای بحث و تبادل نظر کنشگران جنبش جهانی حفاظت از محیط زیست، از ساعت ۷ شب پنجشنبه به وقت اروپای مرکزی برگزار می‌کند.

انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/16166