کد مطلب:1614
تاریخ انتشار:30 خرداد 1394 ساعت 17:27
چاپ چاپ

۱۱۵ تشکل مردم‌نهاد حامی محیط زیست در نامه‌ای به علی لاریجانی:

مجلس امکانات و منابع مورد نیاز جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست را تامین کند

۱۱۵ تشکل مردم‌نهاد حامی محیط زیست در نامه‌ای به علی لاریجانی خواستار حمایت مجلس برای تامین امکانات و منابع مورد نیاز جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست شدند.

۱۱۵ تشکل مردم‌نهاد حامی محیط زیست در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار حمایت مجلس برای تامین امکانات و منابع مورد نیاز جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست شدند.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، در این نامه سرگشاده که نسخه ای از آن برای سایت خبری محیط زیست ایران ارسال شده خطاب به دکتر علی لاریجانی آمده است: "نگاه رهبر انقلاب به مقوله محیط زیست در این برهه حساس و تاریخی حاوی پیام واضح و روشنی است. صحبت‌های ایشان فصل‌الخطاب نظرات در این حوزه است. بسیاری موضوع محیط زیست را در اولویت نمی‌دانستند و مصالح منطقه‌ای را بر مصالح کلان ملی در حوزه محیط زیست برتر می‌دانستند. اما اینک تکلیف کاملا مشخص است و هیچ مصلحتی بالاتر از مصالح ملی در حوزه محیط زیست نیست."
در بخش دیگری از این نامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر این که حفظ محیط زیست و رعایت محیط زیست یک وظیفه حاکمیتی است، تاکید شده است: "در مقطع کنونی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان یک دستگاه حاکمیتی با تنگناها و مشکلات عدیده‌ای برای انجام وظایف حاکمیتی خود و هماهنگی برنامه‌های دستگاه‌ها و نهادهای دست اندرکار و آحاد مردم در زمینه حفاظت و بهبود محیط زیست مواجه است. انتظار می‌رود تامین امکانات و منابع مورد نیاز آن سازمان به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری بیش از پیش مورد توجه جدی قرار گیرد."

متن کامل این نامه بدین شرح است:

«جناب آقای دکتر علی لاریجانی

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و تحیت

دیدار رهبر معظم انقلاب با مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی کشور و فعالان این حوزه دلیل بر اراده امضاکنندگان این متن جهت ارائه نظرات‌شان در قالب سطور و کلمات ذیل به حضرتعالی و اعلام آمادگی برای همکاری با نمایندگان محترم در راستای تحقق منویات ایشان است. نگاه جدی و حکومتی رهبر گرانقدر به مقوله محیط زیست جای تردید برای هیچ تصمیمی در راستای آسیب به محیط زیست این مرز و بوم در شرایط کنونی باقی نمی‌گذارد. سال‌هاست که از توسعه پایدار می‌گوییم اما دریغ از توجه وهمکاری جامع، فرابخشی و در خور و شایسته، و این نتیجه کار غیرکارشناسی در بحث محیط زیست و حفاظت از آن بوده که امروز می‌‌طلبد برای حل ریشه‌ای چالش پیش روی، برنامه‌های کارشناسی شده در دستور کار قرار بگیرد. با نگاهی گذرا به اتفاقات چند سال گذشته و بروز پدیده‌ها و مخاطرات محیط زیستی نظیر وضعیت بحران دشت‌ها و بهره‌برداری غیرمجاز از آب‌های زیرزمینی، خشک شدن تالاب‌ها، زوال جنگل‌های بلوط زاگرس، بهره‌برداری بی‌رویه از مراتع، تخریب جنگل و مراتع و تغییر کاربری‌ها، پدیده گرد وغبار، خشکاندن اکوسیستم‌های تالابی و زیستگاه‌های حساس برای امر توسعه، بهره‌برداری بی‌‌‌رویه و غیراصولی از منابع پایه، احداث سدها، آتش‌سوزی‌های عمدی گسترده و… می‌توان دریافت که این روزهای محیط زیست کشور قابل پیش‌بینی بوده و محیط زیست فدای توسعه غیراصولی و ناپایدار گردیده است.

متاسفانه در سال‌های گذشته برخی سیاست های نامناسب و غیر کارشناسانه این وضعیت را تشدید نموده است از طرفی عدم توجه و پایبندی به قوانین و عدم نظارت درست بر طرح ها مانند انجام پروژه ها و طرح های توسعه ای بدون گزارش ارزیابی- عدم اجرای طرح تعادل دام و مرتع، بعضا سدسازی های غیر کارشناسی و غیرضروری، استقرار نامناسب صنایع بدون توجه به ارزیابی توان سرزمین، مصوبات غیر معقول، تصمیم گیری و برخورد سیاسی به جای تدابیر کارشناسی در دولت های پیشین و… خود مزید بر علت گردیده است. لیکن آنچه که امروز بسیار مهم و حیاتی است، همفکری و همکاری و عقلانیت بین مجلس، دولت، دانشگاهیان و مردم بوده و هنگام آن رسیده که همگی آهنگ حفظ محیط زیست نموده و دست در دست هم تمام توان خود را جهت حل اصولی چالش زیستی رخ داده با کمک علم و دانش متمرکز نماییم.

اینک، مردم و نهادهای مردمی انتظاری از نمایندگان‌شان جز تلاش برای حفظ محیط زیست کشور ندارند. سخنان مقام معظم رهبری در این خصوص بسیار قابل اتکا بوده و جای هیچ تردیدی باقی نمی‌گذارد. نگاه رهبر انقلاب به مقوله محیط زیست در این برهه حساس و تاریخی حاوی پیام واضح و روشنی است. صحبت‌های ایشان فصل‌الخطاب نظرات در این حوزه است. بسیاری موضوع محیط زیست را در اولویت نمی‌دانستند و مصالح منطقه‌ای را بر مصالح کلان ملی در حوزه محیط زیست برتر می‌دانستند. اما اینک تکلیف کاملا مشخص است و هیچ مصلحتی بالاتر از مصالح ملی در حوزه محیط زیست نیست. محیط زیست ما در شرایط بسیار شکننده و آسیب‌پذیری قرار دارد. آسیب‌های جدی در مقاطع مختلف به محیط زیست وارد شده است. امروز و پس از سخنان ایشان تکلیف همه در حوزه شهری، جنگل‌ها، مراتع، آلودگی هوا و حفظ عناصر اصلی حیات روشن است که باید خط مشی کلان و جامع اتخاذ شود. مجلس طبیعتا وظایف و تکالیفی در زمینه تهیه و تصویب قوانین و نظارت بر اجرای قانون دارد و انجام می‌دهد.

مقام معظم رهبری تاًکید فرموند «حفظ محیط زیست و رعایت محیط زیست یک وظیفه حاکمیتی است»

این در صورتی است که در مقطع کنونی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان یک دستگاه حاکمیتی با تنگناها و مشکلات عدیده‌ای برای انجام وظایف حاکمیتی خود و هماهنگی برنامه‌های دستگاه‌ها و نهادهای دست اندرکار و آحاد مردم در زمینه حفاظت و بهبود محیط زیست مواجه است. انتظار می‌رود تامین امکانات و منابع مورد نیاز آن سازمان به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری بیش از پیش مورد توجه جدی قرار گیرد.

ایشان به روشنی اهمیت به مسائل محیط زیست را مشخص نموده و وضعیت محیط زیستی را در راس هرم تصمیم‌گیری‌ها قرار داده است. ما مخالف توسعه، اشتغال و تولید نیستیم بلکه دنبال توسعه پایدار هستیم. توسعه‌ای که به نابودی منابع پایه منجر نشود. همانگونه که رهبر فرزانه می‌فرمایند: اهمیت مسئله‌ی محیط زیست ایجاب می‌کند که همه دستگاه‌هایی که به نحوی با مسئله‌ی محیط زیستی انسان در کشور مرتبطند، با یکدیگر به صورت صمیمانه همکاری کنند، ما نیز به تاسی از بیانات مقام عظمای ولایت خواستار همدلی و هم زبانی نمایندگان گرانقدر مردم با مسولان سازمان محیط زیست، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و همه دست اندکاران و مشارکت جدی مردم در امر محیط زیست هستیم.

انتظار اینجانبان از نمایندگان محترم، پیروی از اوامر و توصیه‌های هوشمندانه و تاثیرگذار رهبری انقلاب اسلامی بوده و امید داریم که اهالی خانه ملت، فراتر از هر گونه مرزبندی تمام مساعی خویش را در جهت تحقق منویات رهبری درخصوص محیط زیست و اصل مترقی پنجاهم قانون اساسی همان طور که تاکنون بوده‌اند به کار گیرند. بدون تردید با وجود ریاست عالم و مدبری چون جنابتان در راس مدیریت خانه ملت جای نگرانی برای ادامه مسیر طبق نقشه راه ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری وجود نخواهد داشت.

مقام رهبری فرمودند «مسئله‌ی محیط زیست؛ مسئله‌ی این دولت و آن دولت نیست؛ مسئله این جریان و آن جریان نیست؛ مسئله‌­ی همه کشور است؛ همه باید دست به دست هم بدهند و این مشکل را حل کنند»

جنابعالی نیز در سخنرانی مهرماه سال ۱۳۹۳ در مراسم گرامیداشت مقام محیط بانان به درستی فرمودید: «موضوع محیط زیست و توجه به آن یکی از نیازهای اساسی کشور است که باید به آن توجه بیشتری صورت گیرد»

بنابراین با توجه به اینکه مقام رهبری مشارکت جدی مردم را در این راستا حائز اهمیت بر شمردند و فرمودند: «البته مردم هم نقش دارند؛ مردم می توانند نقش های خوبی ایفا کنند، همکاری کنند»

نگارندگان نامه جمعی از گروه های مردم نهاد و افراد حقوقی حامی محیط زیست مجددا آمادگی خود را جهت هرگونه همکاری با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در زمینه مسائل محیط زیستی، تدوین موضوعات مربوط به محیط زیست در برنامه ششم، انعکاس مشکلات مرتبط در استان‌ها و پیگیری جهت رفع چالش‌ها و همکاری جدی با نمایندگان مردم، مسئولین حفاظت محیط زیست استان‌ها و سایر دستگاه‌های ذیربط در هر یک از حوزه های انتخابی اعلام می‌نمائیم.

امضا کنندگان:
-انجمن مهندسین محیط زیست زاگرس لرستان
-موسسه خزنده شناسان پارس استان تهران
-انجمن پایشگران محیط زیست ایران
-انجمن غار و غارشناسی ایرانیان
-انجمن دیده بان یادگار های طبیعی و فرهنگی ایران
-انجمن طرفداران توسعه انزلی
-بنیاد شهر سبز خرم آباد لرستان
-موسسه تحقیقات و اطلاع رسانی رهاورد خرم آباد (متارخ)
-انجمن ویرداران میراث طبیعی زاگرس
-انجمن حفظ محیط کوهستان
-انجمن حامیان جنگل های لرستان
-شبکه تشکل های محیط زیستی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری
-انجمن دیده بان میانکاله
-انجمن محیط زیستی تسنیـم چهارمحال و بختیاری
-تشکل زیست‌ محیطی وحدت سبز چهارمحال و بختیاری
-انجمن دوستداران طبیعت بروجن
-انجمن دوستداران طبیعت لرستان
-تشکل زیست‌محیطی حافظان طبیعت شهرکرد
-انجمن صیانت از بام خرم آباد
-شبکه تشکل های محیط زیستی استان خوزستان
-خانه تشکل های استان خوزستان
-انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست دزفول
-انجمن کوهنوردان ایران- دزفول
-انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست شهبون خوزستان
-موسسه اتحاد کارون
-انجمن محیط زیستی سبز اندیمشک
-انجمن دوستداران طبیعت ایذه و دهدز
-جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست خوزستان
-گروه کارشناسان محیط زیست خوزستان
-جمعیت حامیان حفظ محیط زیست شهرستان امیدیه
-انجمن همیاران طبیعت خوزستان
-انجمن سبز پایان مه خوزستان
-سازمان سفیران سرزمین من بهبهان
-انجمن پدیده پاک طراوت اروند
-انجمن همراهان محیط زیست آبادان
-انجمن HSE ماهشهر
-کانون رنگین کمان اهواز
-انجمن کودکان و نوجوانان حامی محیط زیست و منابع طبیعی خوزستان
-انجمن گلپایگان رامهرمز
-انجمن زمین زنده رامشیر
-موسسه کارون بان شوشتر
-انجمن محیط یاران خوزستان
-موسسه حمایت از طبیعت ایران
-انجمن دوستداران محیط زیست بهبهان
-انجمن فعالان محیط زیست بهبهان
-فدراسیون جوانان حامی محیط زیست سوسنگرد (هیام)
-انجمن دوستداران شهر و طبیعت شوش
-انجمن حامیان طبیعت دز
-رفتگران طبیعت اهواز
-جمعیت زنان مبارز با آلودگی رامهرمز
-موسسه آینده نگاران زمین سبز
-انجمن سبز حفاظت محیط زیست شادگان
-انجمن محیط زیست و منابع طبیعی خوزستان
-انجمن حمایت از حقوق مدنی شهروندان شیراز
-انجمن دوستداران محیط زیست فارس
-انجمن دانش آموختگان دانشگاه شیراز
-انجمن توسعه سبز فارس
-انجمن مهندسین مشاور محیط زیست فارس
-انجمن قلات سبز ارسنجان
-انجمن دوست داران محیط زیست لارستان
-انجمن چالش بلوط آذربایجان غربی
-انجمن علمی مهندسی شهرسازی دانشگاه پیام نور ارومیه
-موسسه اکوتوریسم طبیعت گشت سیروان کنگاور استان کرمانشاه
-انجمن فرهنگیان سردشت
-گروه کوهنوردی هه ژار آذربایجان غربی
-جمعیت زنان مبارزه با آلودگی شهرستان نیکشهر سیستان و بلوچستان
-جمعیت بهارآفرین شرق سیستان و بلوچستان
-موسسه فرهنگی و هنری دارالفنون سیستان و بلوچستان
-انجمن زیست محیطی طلایه داران جهاد زاهدان
-کانون محیط زیست دانشگاه زابل
-گروه آمایشگران کیانسه سیستان و بلوچستان
-انجمن حامیان طبیعت سیستان و بلوچستان
-انجمن دوستداران سبز سیستان و بلوچستان
-انجمن جوانان هامون
-موسسه زیست محیطی زیتون سیستان و بلوچستان
-انجمن دروازه های سبز پارس- تهران
-انجمن دوستداران محیط زیست زرین دشت فارس
-انجمن میراث پریشان فارس
-انجمن میراث ماندگار بختگان نی ریز
-موسسه سیزده فروردین فارس
-موسسه حیات سرزمین ما استان فارس
-موسسه طبیعت و سلامت آیندگان کازرون
-انجمن دیده بان حقوق حیوانات
-جامعه همیاران منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی
-انجمن کیمیای سبز استان مرکزی
-انجمن سبز گستر استان مرکزی
-انجمن ارمغان روح بخش سبز استان مرکزی
-شبکه تشکل های محیط زیستی استان مرکزی
-انجمن احیاگران طبیعت استان مرکزی
-انجمن دوستداران و حافظان طبیعت ساوه
-انجمن گنجینه سبز استان مرکزی
-انجمن اخبار زمین استان مرکزی
-انجمن طلوع سبز استان مرکزی
-انجمن زیست پژوهشان استان مرکزی
-انجمن جهان سبز استان مرکزی
-انجمن رفتگران طبیعت خراسان رضوی
-انجمن درختکاران خراسان رضوی
-انجمن علمی دانشگاه فردوسی مشهد
-گروه حامیان محیط زیست شهری مشهد
-شبکه تشکل های محیط زیستی خراسان رضوی
-انجمن رفتگران طبیعت استان اصفهان
-موسسه آوای طبیعت زاگرس شعبه خراسان رضوی
-موسسه ناجیان آب خراسان رضوی
-انجمن حامیان حیوانات خراسان رضوی
-دفتر محیط زیست مرکز آموزش عالی مطهر خراسان رضوی
-خانه محیط زیست و توسعه پایدار خراسان رضوی
-انجمن دانشجویان محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد
-موسسه طبیعت کاوی کنج خراسان رضوی
-موسسه زیست محیطی راهیان سبز نسیم خراسان رضوی
-جمعیت زنان مبارز با آلودگی محیط زیست خراسان رضوی
-موسسه زیست محیطی طراوت بهار خراسان رضوی
-موسسه زیست محیطی ماهرخ دشت سبز خراسان رضوی
-موسسه زیست محیطی زیست سپهر توس
-موسسه آبانگاه خراسان رضوی
-گروه تصویر و عکس برداران طبیعت خراسان رضوی»
انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/1614