کد مطلب:1510
تاریخ انتشار:22 دی 1393 ساعت 14:49
چاپ چاپ

اسماعیل کهرم:

تنها لکه سبز سمنان را تخریب نکنید

کهرم با اشاره به اینکه جنگل ابر تنها لکه سبز استان سمنان است، گفت:اگر جهان در مورد این جنگل بداند آن را جزء کم نظیرترین مناطق معرفی می کند.

مشاور رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه جنگل ابر تنها لکه سبز استان سمنان است، گفت:اگر جهان در مورد این جنگل بداند آن را جزء کم نظیرترین مناطق معرفی می کند اما ما قدر چنین مناطقی را نمی دانیم.


به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)،اسماعیل کهرم افزود: جنگل ابر تنها نقطه سبز در استان سمنان است که از جنگل‌هایی که چندین هزار سال پیش در این منطقه وجود داشته، باقی مانده است.

وی با بیان اینکه به غیر از این لکه هزار هکتاری در استان سمنان، سایر نقاط آن بیابانی است، اظهار داشت: تمام رطوبت، طراوت و حیات وحشی که در این استان وجود دارد، از یک‌سو و باران‌های هر از گاهی که در سمنان می‌بارد، به برکت وجود این جنگل بی‌نظیر است.

مشاور رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه ابری که در بالای این جنگل ایجاد می‌شود، حاصل خود جنگل ابر است، تاکید کرد: چندی پیش مهمان کشور سوئیس بودم که مسئولان محیط زیست این کشور، منطقه «گُدارد» در این کشور را به عنوان تنها نقطه جهان که در پایین آن جنگل وجود دارد و در بالا ابر قرار دارد، معرفی کردند که من چون مهمان آنها بودم، خجالت کشیدم که در مورد جنگل ابر در این کشور صحبت کنم.

به گفته کهرم، اگر جهانیان در مورد این جنگل که حتی یک سانتیمتر خاک عریان به دلیل پوشش گیاهی متراکم و شرایط اکولوژیکی بی‌نظیر ندارد، باخبر شوند، آن را جزو کم نظیرترین مناطق زیست محیطی جهان معرفی و حفاظت خواهند کرد اما متاسفانه ما قدر چنین مناطقی را نمی‌دانیم.

وی اظهار داشت: 10 درصد جمعیت درختان سرخدار جهان در جنگل ابر قرار دارد، این در حالی است که در حال حاضر دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از این درخت کمیاب یکی از راه‌های قطعی برای علاج سرطان رحم است.

کهرم با اشاره به اینکه در این منطقه راه‌های ارتباطی جایگزین وجود دارد، یادآور شد: اما متاسفانه کسانی که به دنبال احداث جاده در این جنگل هستند، هیچ یک از این ارزش‌ها را در نظر نمی‌گیرند و تنها سود اقتصادی که حاصل فروش راحت‌تر محصولات دامداری و کشاورزی جوامع محلی این منطقه را به عنوان صرفه اقتصادی این جاده مطرح می‌کند.

به گفته کهرم، اینکه نمایندگان فراکسیون محیط زیست مجلس در بازدید اخیر خود تصمیم‌گیری نهایی برای کشیدن جاده در جنگل ابر را موکول به بررسی‌های کارشناسی کرده‌اند، بسیار امیدوارکننده است اما پیش از این نظر کارشناسی، بایستی کارشناسان مسئول و متعهد برای این موضوع تعریف شده؛ ضمن اینکه این کارشناسان حتما باید مستقل بوده و متاثر از این فراکسیون، آن کمیسیون، فلان مسئول در سازمان محیط زیست و ... نباشند.



وی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته برای یک پروژه ابتدا کارشناسان بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند و در نهایت مسئولان در خصوص تصویب آن تصمیم‌گیری می‌کنند، تاکید کرد: اما بعضی اوقات، ما طرح‌ها را بر اساس مسائل غیر کارشناسی تصویب می کنیم و پس از تصویب، به صورت فرمالیته کارشناسی می‌شود که اگر چنین کارشناسی مد نظر است، به هیچ عنوان به درد نمی‌خورد.

مشاور رئیس سازمان محیط زیست‌ها با اشاره به عکس‌العمل 82، NGO و 26 انجمن دانشگاهی و تعداد زیادی از کارشناسان و متخصصان محیط زیست و منابع طبیعی در مورد واگذاری آشوراده، اظهار داشت: چنین کمپین‌هایی نقش‌ و تاثیر بسیار جدی در تصمیم‌گیری برای طرح‌ها و پروژه‌ها دارد کما اینکه در مورد طرح گردشگری آشورا ده، همین کمپین‌ها سازمان محیط زیست را در نهایت مجبور به عقب‌نشینی کرد تا این طرح فعلا متوقف شود.

هفته گذشته برخی از نمایندگان مجلس به همراه تعدادی ازمسئولان کشوری و استانی به بازدید از جاده ابر و سایرمسیرهای مواصلاتی به شاهرود پرداختند که در این بازدیدنمایندگان فراکسیون محیط زیست بر حفظ محیط زیست استان تاکید کردند اما تصمیم گیری نهایی درباره احداث جاده در جنگل ابر به بررسی نظر کارشناسان  در مجلس موکول شد.


منبع:  مهر

http://www.mohitzist.ir/fa/content/1510