شرکتی در نایروبی قصد کرده تا از سیلاب ظاهرا بیپایان پلاستیکهای بیمصرف نوعی سنگفرش سازگار با زیستبوم بسازد.
پسماندهای پلاستیکی تمام روی زمین را از دریا گرفته تا کوه آلوده کردهاند. در کنیا هم چهار مهندس تصمیم گرفتهاند که این زبالهها را به چیز مفید و سودآور تبدیل کنند.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، سه سال پیش کنیا مقررات سفتوسختی را در زمینهٔ واردات، تولید و استفاده از پلاستیکها تصویب کرد. اما آموس ومانیا، فعال زیستبوم و عضو کارزار صلحسبز آفریقا میگوید حتی در غذای ما هم پلاستیک هست.
او با اشاره به نتایج پژوهشهای اخیر میگوید: «شرکت گرین پیس در سال ۲۰۱۸ پژوهشی را دربارهٔ وجود ریزپلاستیکها در نمک خوراکی، حاصل از آب دریا، آب دریاچه، و حتی در سنگ نمک هست. ریز پلاستیکها در آب، غذا و هوای ما هستند و برای ما مشکلات سلامت ایجاد میکنند.»
شرکتی در نایروبی قصد کرده تا از سیلاب ظاهرا بیپایان پلاستیکهای بیمصرف نوعی سنگفرش سازگار با زیستبوم بسازد.
نزامبی ماتی، یکی از بنیانگذران شرکت گژنگ میکرز میگوید: «فقط در خود نایروبی هر روز ۵۰۰ تن زبالهٔ پلاستیکی تولید میشود. پس خواستیم ببینیم آیا میشود از این پلاستیکها چیزی تولید کرد و بعد اینطور بود که به ایدهٔ این سنگفرشها رسیدیم.»
زبالههای پلاستیکی خرد شده طبق رنگشان جدا میشوند و بعد آنها را با ماسه و دانههای رنگی مخلوط و آسیاب میکنند و در نهایت با پرس هیدرولیکی قالب میزنند.
سنگفرشهای گژنگ زیبا و با محیط زیست سازگارند، رنگهای مختلف دارند و تمیز کردنشان راحت است. این شرکت روزی ۱۵۰۰ قطعه سنگفرش میسازد که قیمت متر مربع آنها ۸ تا ۱۰ یوروست. چنین کاری مسیر سود اقتصادی و پاکی محیط را سنگفرش میکند.
انتهای پیام