کد مطلب:14227
تاریخ انتشار:29 آبان 1399 ساعت 12:16
چاپ چاپ

طرح جامع ۱۸ تالاب رو به اتمام است

حدود شش سال قبل با دریافت کمک‌های بین‌المللی اولیه و دریافت کمک مالی از دولت ژاپن برنامه‌ها در خصوص دریاچه ارومیه آغاز شد.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه افتخاریست که با همت دولت یازدهم و دوازدهم انجام شد، گفت: علیرغم نظر برخی کارشناسان که معتقد بودند برای احیا دریاچه ارومیه دیر شده است اما با تدابیر و برنامه‌های خوبی که با همکاری تمامی وزارت‌خانه‌ها انجام شد، توانستیم دریاچه ارومیه ‌را در مسیر احیا پیش ببریم.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، احمدرضا لاهیجان زاده در دومین جشنواره محصولات و ایده‌های نوآورانه گفت:  از سال ۸۴ طرح حفاظت از تالاب‌ها با همکاری ارگان‌های بین‌المللی در سازمان محیط زیست آغاز شد که در زمان آغاز این برنامه‌ها توانستیم سه تالاب را احیا کنیم اما امروزه حداقل طرح جامع ۱۸ تالاب رو به اتمام است.

لاهیجان زاده با اشاره به دریافت کمک‌های بین‌المللی از اتحادیه اروپا جهت احیا تالاب‌ها، افزود: حدود شش سال قبل با دریافت کمک‌های بین‌المللی اولیه و دریافت کمک مالی از دولت ژاپن برنامه‌ها در خصوص دریاچه ارومیه آغاز شد. از تجارب تلخ می‌توان به خشک شدن دریاچه اشاره کرد اما احیا مجدد و جلوگیری از خسارات منطقه‌ای آن افتخاریست که با همت دولت یازدهم و دوازدهم انجام شد.

وی گفت: علیرغم نظر برخی کارشناسان که معتقد بودند برای فعالیت جهت احیا دریاچه ارومیه دیر شده است اما تدابیر و برنامه‌های خوبی که با همکاری تمامی وزارت‌خانه‌ها از جمله وزارت جهاد کشاورزی با سازمان محیط زیست انجام شد، توانستیم دریاچه ارومیه ‌را در مسیر احیا پیش ببریم که تا بهمن‌ سال جاری پروژه‌های زیر ساختی مربوط به احیا تالاب افتتاح می‌شوند.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب ها سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در حاشیه روستاهای دریاچه ارومیه، گفت: از نتایج استمرار این فعالیت‌ها می‌توان به تحت پوشش قرار دادن ۱۲ هزار کشاورز محلی، تحت آموزش قرار دادن ۱۸۰۰ نفر و همکاری با ۳۰۰ متخصص دانشگاهی و دستگاهی اشاره کرد که منجر به افزایش ۴۹ درصدی بهره‌وری آب سطح کشاورزی شد.

وی با تاکید بر جلب مشارکت مردم در حفاظت و احیای تالاب‌های کشور، اظهار کرد: فعالیت‌های انجام شده در راستای احیای دریاچه ارومیه منجر به اشتغال ۳۵۰ نفر  در مباحث مربوطه، آموزش ویژه ۷۵۰ نفر از زنان روستایی و اشتغال ۵۰۰ نفر از آنان از طریق صندوق خرد اعتبارات روستایی شد که می‌توان گفت این نوع فعالیت ما به نوعی الگو تبدیل شده است.


به گفته وی، از جمله فعالیتهای انجام شده در دولت می‌توان به آگاهی بخشی جامعه محلی اشاره کرد که در همین راستا طرح برگزاری جشنواره محصولات و ایده‌های نوآورانه در جهت جذب شرکت‌های دانش بنیان و مشارکت مردم شکل گرفت. همچنین این جشنواره از سال ۹۸ شروع به کار کرد و ۷۰ ایده به این جشنواره راه یافتند.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب ها سازمان حفاظت محیط زیست در خاتمه اظهار کرد: افراد فعال در حوزه تالاب‌ها نظیر محققین و مسئولین استان‌ها در قالب تورها می‌توانند از طرح‌های حوزه دریاچه ارومیه به عنوان ایده بازدید کنند.

گزارش: علیرضا غمخوار


انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/14227