کد مطلب:14062
تاریخ انتشار:11 آبان 1399 ساعت 10:38
چاپ چاپ

جذب دی‌اکسیدکربن جنگل‌های نوکاشته چین 'بیش از تصور قبلی است'

چین با ۲۸ درصد بزرگترین منبع تولید دی اکسید کربن جهان در اثر فعالیت انسانی است.

براساس یک مطالعه تازه، سیاست مجدانه چین برای درختکاری احتمالا نقشی قابل توجه در تعدیل آثار فعالیت صنعتی این کشور بر گرمایش بازی می کند.

به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، یک تیم بین المللی دو ناحیه در این کشور را شناسایی کرده که میزان جذب دی اکسید کربن در جنگل های نوکاشته آن ها دست کم گرفته شده بود.

این گروه می گوید کمی بیش از ۳۵ درصد کل دی اکسید کربنی که از طریق خشکی در چین جذب می شود به این دو ناحیه مربوط است.

تحلیل محققان که با کمک مشاهدات زمینی و ماهواره ای انجام شده در نشریه "نیچر" چاپ شده است.

به نواحی جذب دی اکسید کربن مثل جنگل ها یا پوداب ها (تالاب آکنده از پوده که مرحله اول تشکیل زغال سنگ است) "محل جذب کربن" می گویند، چون این نواحی به جذب دی اکسید کربن از هوا کمک می کند.

چین با ۲۸ درصد بزرگترین منبع تولید دی اکسید کربن جهان در اثر فعالیت انسانی است.

اما این کشور اخیرا گفت که تولید دی اکسید کربن آن تا قبل از ۲۰۳۰ به اوج خواهد رسید و تا ۲۰۶۰ تولید آن را خنثی خواهد کرد؛ یعنی اگر دی اکسید کربنی هم تولید کند آن را به طرق دیگر جذب خواهد کرد.

جزییات چگونگی رسیدن به این هدف اعلام نشده، اما نه فقط شامل کاهش مصرف سوخت های فسیلی بلکه راه های جذب این گاز گلخانه ای از هوا خواهد بود.

پروفسور یی لیو در موسسه علوم فیزیک اتمسفری (آی اِی پی) در آکادمی علوم چین در پکن گفت تحقق این هدف تا ۲۰۶۰ "باید با تغییرات بزرگ در تولید انرژی و همچنین رشد محل های با دوام جذب کربن در خشکی انجام شود."

"عملیات کاشت جنگل که در مقاله ما در نیچر تشریح شده در تحقق این هدف نقش خواهد داشت."

رشد پوشش گیاهی چین از مدتی پیش مشهود بوده است. در دهه های اخیر میلیاردها درخت برای بیابان زدایی و جلوگیری از نابودی خاک و همچنین کمک به جان گرفتن صنعت چوب بری و تولید کاغذ کاشته شده است.

مطالعه تازه تخمین ها در مورد میزان جذب دی اکسید کربن اضافه با رشد این درختان را ارزیابی می کند.

بررسی تازه با تحلیل مجموعه ای از داده ها انجام شد؛ داده هایی شامل رکوردهای جنگلداری، اندازه گیری گستره پوشش گیاهی با ماهواره ها، میزان رطوبت خاک و رصد دی اکسید کربن از فضا و همچنین نمونه برداری مستقیم.

جینگ وانگ نویسنده اصلی این مقاله از "آی اِی پی" گفت: "چین یکی از تولیدکنندگان عمده دی اکسید کربن جهان است اما اینکه چه میزان کربن توسط جنگل های کشور جذب می شود خیلی مبهم است."

"ما توانستیم با کمک داده هایی که سازمان هواشناسی چین جمع آوری کرده، محل و میزان دی اکسید کربن توسط جنگل های چین را بسنجیم."

دو محل جذب کربن که قبلا دست کم گرفته شده بود در استان های یونان، گویژو و گوانگشی در جنوب غربی و استان های هیلونگ ژیانگ و جیلین در شمال شرقی قرار دارد.

ناحیه واقع در جنوب غربی چین، که به فاصله زیاد بزرگترین محل جذب کربن این کشور است، سالانه ۳۵۰ میلیون تن از این گاز را جذب می کند که معادل ۳۱.۵ درصد کل جذب کربن چین از طریق خشکی هاست.

به گفته محققان ناحیه سبز واقع شمال شرقی چین فصلی است، در نتیجه در طول فصل رشد کربن جذب می کند و در باقی سال کربن آزاد می کند. میزان خالص جذب دی اکسید کربن آن سالانه ۵۰ میلیون تن یا ۴.۵ درصد کل جذب کربن از طریق خشکی ها در این کشور است.

محققان می گویند برای درک بهتر این ارقام می توان اشاره کرد که چین در سال ۲۰۱۷ به دلیل مصرف سوخت های فسیلی ۲.۶۷ میلیارد تن دی اکسید کربن تولید کرد.

پروفسور پال پالمر از دانشگاه ادینبورو در بریتانیا که از نویسندگان این مقاله است گفت که اندازه جذب کربن در این دو ناحیه ممکن است برخی را شگفت زده کند اما به همخوانی اندازه گیری های فضایی و زمینی به عنوان دلیلی برای اعتماد به این ارقام اشاره می کند.

او گفت: "هر بیانیه جسورانه علمی باید با انبوهی از شواهد همراه باشد و این کاری است که ما در این مطالعه کرده ایم."


انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/14062