در مقطعی که طرح ترافیک لغو شد، شاخصه آلودگی هوای تهران در مرکز شهر تهران بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافت.
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر با بیان اینکه برای مقابله با آلودگی هوا باید به سراغ اگزوزها رفت، تاکید کرد: انجام معاینه فنی سختگیرانهتر و اعمال کنترل دقیق سازمان حفاظت محیط زیست بر صنعت خودروسازی، افزایش مشارکت مردم برای پیادهروی و استفاده از حمل و نقل عمومی در بهبود کیفیت هوای شهر تهران موثر است.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، سید آرش حسینی میلانی در مورد آلودگی هوای تهران و روز جهانی بدون خودرو گفت: تهران به خاطر شرایط توپوگرافی و شکلگیری ساختارهای شهری، شهر دوستدار دوچرخه نیست بلکه شهری خودرو محور است اما استفاده از حمل و نقل پاک و دوچرخه بخشی از مد حمل و نقل عمومی است.
وی با بیان اینکه سهم تهران در استفاده از مد دوچرخه بسیار اندک است، اظهارکرد: سعی مدیریت شهری در دوره پنجم این است که مد دوچرخه جایگاه خود در شهر تهران پیدا کند. بخشی از شهروندان در سطح شهر از دوچرخه استفاده میکنند و به همین خاطر محلهایی برای عبور و مرور دوچرخهسواران در بوستانها و معابر در نظر گرفته شده است.
این عضو شورای شهر تهران درباره سهم دوچرخه در حمل و نقل شهری تصریح کرد: برنامهریزیهای انجام شده در این راستا است که سهم دوچرخه در سال ۱۴۰۲ به یک و نیم درصد برسد. هماینک سهم استفاده از دوچرخه هشت دهم درصد است در حالی این میزان تا سه سال پیش حدود سه دهم درصد بود.
حسینی میلانی درباره پیامدهای لغو طرح ترافیک در ایام شیوع کرونا خاطرنشان کرد: در مقطعی که طرح ترافیک لغو شد، شاخصه آلودگی هوای تهران در مرکز شهر تهران بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافت.
وی درباره برنامه مدیریت شهری برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوای تهران اظهارکرد: شهرداری تهران به صورت رسمی برنامهای در این باره اعلام نکرده اما در حال برنامهریزی در این باره است. آن گونه که من اطلاع دارم افزایش ظرفیت معاینه فنی، همکاری بیشتر با پلیس راهور برای کنترل ترافیک جزو این برنامه است.
این عضو شورای شهر تهران درباره وضعیت حمل و نقل عمومی اظهارکرد: شهرداری در بحث حمل و نقل عمومی در مضیقه است البته با ورود اتوبوسهای جدید وضعیت بهتر میشود ولی هماکنون شرایط سختی داریم. عمده برنامه هماکنون افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی است.
حسینی میلانی ادامه داد: شورای شهر و شهرداری هماکنون در حال پیگیری این موضوع هستند و اخیرا هم شهردار تهران نامهای به دفتر رهبری انقلاب نوشته است و از ایشان برای استفاده از صندوق توسعه ملی برای خرید ناوگان جدید اتوبوس و واگن مترو استمداد کرده است.
وی درباره کمک دولت به شهرداری برای توسعه حمل و نقل عمومی یادآور شد: دولت عملا برای توسعه حمل و نقل عمومی شهر تهران تاکنون کمک لازم را نکرده است و شهرداری هم بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد.
سخنگوی کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره میزان کمک درخواستی شهرداری از دفتر رهبری از محل صندوق توسعه ملی اظهار کرد: برای خرید ۱۰۰۰ اتوبوس و ۲۱۰ واگن مترو، مبلغی حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان درخواست شده است.
حسینی میلانی درباره راهکار پیشبینی آلودگی هوا در ایام پاییز و زمستان گفت: شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران میتواند ۴۸ ساعت آتی را پیشبینی کند که ناکافی است. سازمان هواشناسی هم باید به امکانات لازم برای این امر تجهیز شود.
به گفته این عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران، بر اساس برآوردها هزینه تعطیلی شهر تهران روزانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان است و استانداری تهران به عنوان متولی اصلی تصمیمگیری مقابله با آلودگی هوا درصدد بهینه کردن شرایط در برابر آلودگی و عدم تعطیلی است اما در فصل پیش رو باید سختگیرانهتر در مورد آلودگی هوا برخورد کرد و وزن اصلی را به سلامتی مردم در شرایط کرونایی داد.
وی درباره تاثیر فضاهای سبز بر مقابله با آلودگی هوا اظهارکرد: وقتی در مورد وضعیت آلودگی هوای تهران صحبت میکنیم، باید فضاهای سبز را به دو بخش تقسیم کرد؛ یک بخش، باغات باقی مانده است که شورای شهر با لغو مصوبه برج باغ جلوی تخریب بیشتر باغات را گرفت.
حسینی میلانی افزود: بخش دیگر فضاهای سبز عمومی است که شورای پنجم تصویب کرده است از محل جرایم قطع درختان به میزان سرانه فضای سبز محلات کمبرخوردار افزوده و باغات آن محلات را خریداری و به فضای سبز عمومی تبدیل کرد تا تعادلی در میزان فضای سبز شمال و جنوب شهر تهران هم ایجاد شود.
وی با بیان اینکه برای مقابله با آلودگی هوا باید به سراغ اگزوزها رفت، تصریح کرد: انجام معاینه فنی سختگیرانهتر و اعمال کنترل دقیق سازمان حفاظت محیط زیست بر صنعت خودروسازی، افزایش مشارکت مردم در سهم پیادهروی و حمل و نقل عمومی در بهبود کیفیت هوای شهر تهران موثر است.
بر اساس گزارش روابط عمومی این عضو شورای شهر تهران، میلانی دوره آلودگی هوای شهر تهران را ۱۲۰ روز برشمرد و خاطرنشان کرد: نبرد ۱۲۰ روزه سختی را در پیشرو داریم که از ابتدای آبان آغاز و تا پایان بهمن ادامه دارد. به همین خاطر ضروری است هر شهروند به نوبه خود در کاهش آلودگی هوای شهر تهران تلاش کند.
انتهای پیام