کد مطلب:1279
تاریخ انتشار:22 بهمن 1392 ساعت 11:48
چاپ چاپ

سهم مصالح بازیافتی در تامین آسفالت پایتخت به 10 تا 20 درصد می رسد

معاون فنی و عمرانی شهردار تهران بر اهمیت استفاده از آسفالت بازیافتی در روسازی معابر پایتخت تاکید کرد.

معاون فنی و عمرانی شهردار تهران، ضمن تاکید بر اهمیت استفاده از آسفالت بازیافتی در روسازی معابر پایتخت، از لزوم افزایش سهم مصالح بازیافتی در تامین آسفالت مورد نیاز پایتخت به 10 الی 20 درصد مصرف سالانه خبر داد.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، به نقل از "تهران سما"، دکتر سید مازیار حسینی در جریان بازدید از نمایشگاه بین المللی قیر، آسفالت، عایق ها و ماشین آلات وابسته، با اشاره به مبحث بازیافت آسفالت به عنوان یکی از موضوعات مهمی که شهرداری تهران به عنوان یک دستور کار اساسی آن را دنبال می کند، گفت: طی چند سال گذشته مطالعات مفصّلی در این رابطه صورت گرفته است؛ ضمن اینکه در یکی از فصول نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران، مشوق هایی برای پیمانکاران بخش خصوصی که از مصالح بازیافتی و درجا برای روکش آسفالت استفاده کنند، پیش بینی شده است.
وی با اشاره به بازسازی بزرگراه شهید بابایی در بخش حدفاصل دانشگاه امام حسین (ع) تا انتهای بزرگراه به طول 6 کیلومتر در 2 باند شمالی و جنوبی که اواخر سال 1388 انجام شد، اظهار کرد: بخش عمده مصالح تخریب شده ای که در جریان بازسازی این مسیر برداشت شد، پس از انجام برخی اصلاحات دوباره به همان بستر بازگشت و به این ترتیب صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه آن طرح صورت گرفت. خوشبختانه طی 4 سال گذشته به رغم رفت و آمدهای متعدد مرتبط با بزرگراه طبقاتی صدر از این محور (بزرگراه شهید بابایی)، کیفیت آسفالت خوب جواب داده است.
حسینی با اشاره به آثار مثبت زیست محیطی استفاده مجدد از مصالح دور ریختنی و نخاله ها، تاکید کرد: این موضوع با وجود میزان قابل توجه تخریب و نوسازی ساختمان ها در تهران و نیز کشور، باید علاوه بر پروژه های بهسازی معابر، در صنعت ساختمان نیز به عنوان یک رویکرد اساسی مورد توجه قرار گیرد.
معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه استفاده از آسفالت و مصالح ساختمانی بازیافتی قطعا به نفع کشور خواهد بود، ابراز امیدواری کرد که در آینده بین 70 الی80 درصد مصالح در صنعت راه و ساختمان از منابع بازیافتی تامین شود.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در خصوص میزان آسفالت مصرفی سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در سال 1392 گفت: امسال که پروژه های مهمی نظیر بزرگراه امام علی (ع)، تونل نیایش و بزرگراه طبقاتی صدر به بهره برداری رسید، حدود 500 هزار تن آسفالت مصرف شد که یک پنجم این میزان آسفالت از بخش خصوصی خریداری شد. ضمن اینکه میزان آسفالت مصرف شده توسط مناطق 22 گانه شهرداری برای پروژه های تعمیر و نگهداری معابر نیز به این رقم اضافه می شود.
وی قیمت میانگین آسفالت برای هر تن را یکصد هزار تومان عنوان کرد و افزود: به این ترتیب با صنعتی مواجه هستیم که گردش مالی قابل توجهی دارد و به نظر می رسد اگر بین 10 الی20 درصد آسفالت مصرفی پایتخت از مصالح بازیافتی تامین شود، جاذبه لازم و کافی برای ورود بخش خصوصی به این حوزه فراهم خواهد شد.
حسینی با بیان اینکه هم اکنون به صورت موردی و تنها کمتر از 5 درصد آسفالت مصرفی در پایتخت از مصالح بازیافتی تامین می شود، گفت: البته این روند در شهرداری تهران افزایشی است. افزایش استفاده از مصالح بازیافتی، الزاماتی از نظر تکنولوژی و تولید برخی افزودنی ها دارد و بخش خصوصی باید به میزانی از تولید این محصولات برسد که بتوان سهم بیشتری از آسفالت مصرفی را به مصالح بازیافتی اختصاص داد.
انتهای پیام


http://www.mohitzist.ir/fa/content/1279