اینس فریدل از سازمان حفاظت از محیطزیست آلمان میگوید: «ما از این دست فعالیتها با کمال میل استقبال میکنیم.»
اتحادیه اروپا تصمیم دارد برای حفظ این زیستگاههای ارزشمند برنامههای حمایتی خود از کشاورزان را تغییر دهد و مانع تغییر کاربری مراتع و علفزارها به زمینهای کشاورزی شود. مراتع و علفزارها در سراسر جهان رو به نابودی هستند.
مراتع و علفزارها زمینهایی پوشیده از گیاهان خودرو، گلها و بوتهها هستند که نیاز به آبیاری ندارند و جنگلها را از بیابانها جدا میکنند. این اکوسیستمهای غنی از گونههای مختلف گیاهان و حشرات و پرندگان یک منبع اقتصادی به شمار میروند که میتوانند سودهای زیادی داشته باشد.
در چند دهه اخیر و با افزایش جمعیت استفاده بیرویه از منابع طبیعی، مساحت مراتع و علفزارها نیز در بسیاری از کشورهای جهان کاهش یافته و جای آنها را زمینهای کشاورزی گرفته است.
اینس فریدل از سازمان حفاظت از محیطزیست آلمان با توجه به روز جهانی تنوع زیستی (۲۱ مه) میگوید: «تنوع زیستی برخی از مراتع و علفزارها منحصر به فرد است.»
به عنوان مثال در شرق آلمان علفزارهایی وجود دارند که زیستگاه گونههای کمیابی از پرندگان هستند اما وسعت آنها رو به کاهش است. اخیراً منطقه بزرگ و با ارزشی از آنها ناپدید شده و حال محصولات کشاورزی جای گونههای گیاهی را گرفته است.
فعالان محیطزیست خواستار دخالت اتحادیه اروپا هستند و این روند را ناقض قوانین اتحادیه اروپا میدانند.
بیت جسل مدیر اداره حفاظت از طبیعت فدرال در آلمان میگوید: «کاهش این زیستگاههای غنی از گونههای گیاهی و جانوری، روندی است که تاکنون در هر چهار گزارش اتحادیه اروپا ذکر شده است.»
اتحادیه اروپا تصمیم دارد برنامههای حمایتی خود را از کشاورزان تغییر دهد. یکی از این تغییرات حذف برخی اولویتها، به عنوان مثال مساحت زمینهای یک کشاورز است. پیشتر میزان یارانه پرداختی اتحادیه اروپا مبتنی بر مساحت زمینهای زیرکشت بود.
این سیاست خود عامل تشویق کشاورزان به تغییر کاربری مراتع و علفزارها به زمینهای کشاورزی بود. اما اکنون اتحادیه اروپا میخواهد از کشاورزانی حمایت کند که از طبیعت حفاظت میکنند.
در ایالت براندنبورگ در شرق آلمان فعالان محیطزیست و کشاورزان مدتهاست که همکاری در این زمینه را آغاز کردهاند. به عنوان مثال در فصل تخمگذاری پرندگان، زمینهای اطراف لانه پرندگان علامتگذاری میشود و کشاورزان تا زمان پریدن جوجهها از لانه به منطقه نزدیک نمیشوند.
اینس فریدل از سازمان حفاظت از محیطزیست آلمان میگوید: «ما از این دست فعالیتها با کمال میل استقبال میکنیم.»