بارندگی شدید طی روزهای اخیر در نروژ و سوئد منجر به وقوع سیل و مسدود شدن جادهها شده و در شرق سوئد نیز یک قطار به دلیل شرایط جوی نامساعد از ریل خارج شده است.
بارندگی شدید طی روزهای اخیر در نروژ و سوئد منجر به وقوع سیل و مسدود شدن جادهها شده و در شرق سوئد نیز یک قطار به دلیل شرایط جوی نامساعد از ریل خارج شده است.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، هواشناسان در سوئد و نروژ هشدار قرمز صادر کردهاند که شدیدترین سطح هشدار است.
کارشناسان هواشناسی اعلام کردهاند که برخی مناطق میتوانند طی ۲۴ ساعت به اندازه یک ماه یا حتی بیشتر بارندگی را تجربه کنند که احتمالاً منجر به وقوع بدترین سیل در ۲۵ سال اخیر در نروژ و در ۵۰ سال گذشته در سوئد شود.
در همین حال، مقامات پلیس سوئد اعلام کردهاند که یک قطار حامل بیش از ۱۰۰ مسافر روز گذشته (دوشنبه) در شرق این کشور از ریل خارج و منجر به زخمی شدن سه تن شد. بارندگی شدید منجر به وقوع این حادثه شده است.
گزارشها حاکیست مصدومان این حادثه به بیمارستان منتقل شدند.
همچنین وزش شدید باد و رعد و برق، خطوط برق را در برخی مناطق سوئد قطع کرد و مختل شدن پروازها را نیز در پی داشته است. در نروژ نیز حرکت برخی از قطارها به حالت تعلیق درآمد و برگزاری تعدادی از مسابقات فوتبال در فضای باز نیز به تعویق افتاده است.
«یوناس گار استوره»، نخست وزیر نروژ در این باره گفت: این وضعیت ناشی از تغییرات اقلیمی است.
مقامات به افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند، هشدار دادهاند که از رودخانهها و مسیر سیلابها دوری کرده و فقط در صورت ضرورت سفر کنند.
آنها اعلام کردهاند که احتمال خسارات مالی گسترده نیز وجود دارد زیرا قرار است بارش باران در روزهای آینده ادامه یابد.
بر اساس گزارشها، در دانمارک نیز به دلیل بارندگی شدید هشدار زرد صادر شده و در عین حال هواشناسان در فنلاند نیز گفتهاند که این کشور ممکن است در اواخر هفته جاری شاهد رعد و برق شدید باشد.
همچنین تعداد قربانیان باران های شدید و سیل در اسلوونی روز گذشته به شش نفر افزایش یافت.
قاره سبز امسال همزمان از یکسو گرمای بیسابقه و از سوی دیگر جاری شدن سیلهای کمسابقه را تجربه میکند. در حالی که کشورهایی همچون ایتالیا شاهد تابستانی سوزان و بسیار گرم هستند، اسلوونی، کشور کوچک هممرز ایتالیا شاهد سیلی است که بدترین فاجعه طبیعی این کشور از زمان استقلال آن به این سو را رقم زده است.
بارانی که از عصر پنجشنبه در مناطق مرکزی و شمال شرق اسلوونی آغاز و به سیل تبدیل شد، خیابانها و منازل را در بر گرفته، ترافیک را مختل کرده و دستکم جان شش نفر را گرفته است. دو نفر از قربانیان گردشگران هلندی هستند.
دولت اسلوونی میزان خسارت وارده تا به امروز را بیش از نیم میلیارد یورو برآورد کرده است. این کشور که عضو اتحادیه اروپا و ناتو است درخواست کمک و ارسال بیل مکانیکی، پلهای پیشساخته، بالگرد و سرباز را کرده است.
بالاترین دمای هوای ثبت شده در «لیوبلیانا»، پایتخت اسلوونی به هشتم ماه اوت ۲۰۱۳ میلادی بر میگردد. در آن روز این شهر دمای ۴۰ درجه سانتیگراد را ثبت کرد.
دمای زمین از زمان شروع عصر صنعتی تاکنون ۱.۱ درجه گرمتر شده و اگر کشورها به شدت از تصاعد گازهای گلخانهای کم نکنند، روند گرمایش ادامه خواهد یافت.
هشت سال گذشته داغ ترین سال های ثبت شده در تاریخ کره زمین بوده است. همچنین طبق گفته کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی و اداره هواشناسی انگلیس، یکی از پنج سال آینده نیز تقریباً به طور قطع گرمترین سالی بوده که تاکنون ثبت شده است و در همین حال دوره بین سال های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ میلادی گرمترین دوره ثبتشده خواهد بود.
دانشمندان مدتهاست هشدار دادهاند که تغییرات آب و هوایی ناشی از انتشار گازهای گلخانهای که عمدتا خود ناشی از سوختن سوختهای فسیلی است، توالی موجهای گرما را بیشتر و شدید و کشندهتر میکند. این دانشمندان سالهاست که میگویند دولتها باید برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای اقدامات جدی انجام دهند.
تغییرات اقلیمی نقش مهمی را در گرمایش زمین ایفا میکند. در همین حال عامل مهم دیگر بازگشت پیش بینی شده پدیده آب و هوایی ال نینو است. سازمان جهانی هواشناسی میگوید این ترکیب قرار است دمای جهانی را به رکورد جدیدی در پنج سال آینده برساند در حالی که کارشناسان آب و هوایی اظهار کردهاند که این اتفاق میتواند در سال جاری میلادی یا سال آینده میلادی (۲۰۲۴) رخ دهد.
انتهای پیام