براساس آمار حاصله بیشترین میزان پرنده مشاهده شده در سرشماری بهاره در استان مازندران ۴۱۱۵ فرد و کمترین آمار در استان خراسان رضوی با ۸۰ فرد بوده است.
سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: براساس آمار حاصله بیشترین میزان پرنده مشاهده شده در سرشماری بهاره در استان مازندران ۴۱۱۵ فرد و کمترین آمار در استان خراسان رضوی با ۸۰ فرد بوده است و در سرشماری پاییزه در مجموع ۴۹۴۸ فرد ثبت شده که از این تعداد ۲۴۷۷ به استان مازندران و ۳۵۵ فرد به خراسان رضوی تعلق دارد.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، رضا فرجی افزود: طی دستور العملی که از سوی دفتر مدیریت حیات وحش تهیه شده است سرشماری قرقاول در دو زمان بهاره و پاییزه با هدف ارزیابی وضعیت زیستی و تعیین جنسیت این گونه در زیستگاههای خود انجام میشود. از سال ۱۳۸۶سرشماری قرقاول بهصورت منظم در کشور انجام و اطلاعات آن ثبت میشود و در سال گذشته به منظور بررسی زیستگاههای جوجهآور و تعیین جمعیت قرقاول ها در فصل بهار ۶۹۳۸ فرد قرقاول شمارش شد.
وی ادامه داد: استفاده از سموم دفع آفات نباتی، شکار غیر مجاز، از بین رفتن زیستگاههای پراکنش گونه به دلیل زیر کشت رفتن زمینها، سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی و آتشسوزی توسط عوامل محلی برای تردد و بهرهوری برای تعلیف دامها در زیستگاهها از مهم ترین عوامل تهدیدات این پرنده زیبا دانست.
سرپرست دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش تصریح کرد: کاهش استفاده از سموم کشاورزی و استفاده از مکانیسمهای بیولوژیک برای دفع آفات، افزایش آگاهی و اطلاعرسانی به کشاورزان، افزایش حفاظت فیزیکی محدودههای پراکنش به منظور کاهش شکار، ایجاد ممنوعیت قانونی برای سوزاندن بقایای کشاورزی و تغییر کاربری مناطق پراکنش گونه از مهم ترین فعالیتهایی است که باید در سطح جوامع محلی با همکاری تمام بخشهای مربوطه انجام شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، قرقاول ایرانی با توجه به ویژگیهای زیستی و اکولوژیک جزخالصترین نژادهای قرقاول جهان محسوب میشود و از دیدگاه ذخیره ژنتیکی از ارزش بین المللی و ملی خاصی برخوردار است. محل سکونت این پرنده در کنارههای دریای خزر، شمال غرب و شمال شرق کشور است و در استانهای گیلان، مازندران، اردبیل، گلستان و خراسان رضوی، آذربایجان شرقی مشاهده میشود.
انتهای پیام