براساس گزارش جدیدی در مورد گرمایش زمین، تولید گازهای گلخانهای چین بیش از مجموع تولید آن در کل کشورهای توسعه یافته است.
براساس گزارش جدیدی در مورد گرمایش زمین، تولید گازهای گلخانهای چین بیش از مجموع تولید آن در کل کشورهای توسعه یافته است.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، در گزارش گروه تحقیقاتی رودیوم آمده است که در سال ۲۰۱۹ ، چین ۲۷ درصد کل گازهای گلخانهای جهان را تولید کرده است.
این اندیشکده مستقر در آمریکا گفته است که ایالات متحده با تولید ۱۱ درصد، و هند با ۶.۶ درصد کل گازهای گلخانهای در جهان در ردههای دوم و سوم قرار دارند.
این پژوهشگران هشدار دادهاند که بدون توافق بین ایالات متحده و چین برای کاهش گازهای گلخانهای و جلوگیری از تغییرات خطرناک آب و هوا دشوار خواهد بود.
گزارش گروه رودیم افزوده است که میزان تولید گازهای گلخانه ای در چین طی سه دهه گذشته بیش از سه برابر شده است.
این کشور آسیایی بیشترین جمعیت جهان را دارد و به این ترتیب، میزان گازی که یک چینی تولید میکند خیلی کمتر از گاز تولیدی آمریکاییان است اما سه برابر شدن گاز تولیدی چینیها طی سه دهه اخیر این فاصله را کمتر کرده است.
چین قول داده است که میزان تولید گاز گلخانهای آن کشور در سال ۲۰۳۰ به حداکثر برسد و سپس با روند نزولی تا سال ۲۰۶۰ به صفر کاهش یابد.در نشست مربوط به آب و هوا که ماه گذشته توسط جو بایدن ترتیب داده شده بود، شی جینپینگ، رئیس جمهور چین ، این تعهد کشورش را تکرار کرد.
آقای شی گفت "این تصمیم مهم استراتژیک براساس احساس مسئولیت ما در ایجاد جامعهای با آینده مشترک با بشریت و نیاز خود به توسعه پایدار اتخاذ شده است."
اما اقتصاد چین به شدت به تولید برق از زغالسنگ متکی است که آلودهسازترین سوخت فسیلی است.
این کشور در حال حاضر ۱۰۵۸ نیروگاه زغالسنگی دارد که بیش از نیمی از ظرفیت نیروگاههای زغالسنگی جهان است.
طبق توافق پاریس که در سال ۲۰۱۵ حاصل شد، ۱۹۷ کشور تعهد کردند افزایش گرمایش کره زمین را به زیر ۲ درجه سانتیگراد محدود کنند اما دنیا تا رسیدن به این هدف فاصله زیادی دارد.
مورد اصلی در توافقنامه پاریس مشارکت ملی تعیین شده برای کشورها (ان دی سی) به عنوان اهدافی است که برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در نظر گرفته شده است.
ان دی سی نشاندهنده تعهدات هر کشور برای کاهش تولید گاز گلخانهای و انطباق با هدف جلوگیری از وخامت تغییرات آب و هوایی بر مبنای توافق پاریس است.
طبق برنامه پیگیری شاخص ملی که یک تحلیل علمی مستقل در مورد میزان اقدامات اقلیمی دولتهاست، رتبهبندی درعمل به تعهدات خود "بسیار ناکافی بوده" و "با نگه داشتن گرمایش زیر ۲ درجه سانتیگراد اصلاً سازگار نیست".
جان کری ، نماینده بایدن، ماه گذشته به چین سفر کرد تا با همتایان خود دیدار و در مورد چگونگی همکاری برای مبارزه با تغییرات آب و هوا علیرغم تنش دیپلماتیک بین دو کشور گفتگو کند.
دو طرف در یک بیانیه مشترک متعهد شدند که با هم و با سایر کشورها در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی از جمله اقدامات ویژه در مورد آلایندهها همکاری کنند.
رهبران جهان در ماه نوامبر امسال در اجلاس تغییر شرایط اقلیمی در شهر گلاسگو در اسکاتلند شرکت میکنند تا در مورد تسریع دستیابی به اهداف توافق پاریس صحبت کنند.
انتهای پیام